Sony svartabörshajar AI-drivna Xperia Öron och Eye, avslöjar nya X smartphones

Sonys personlig assistent, Xperia Öron, fungerar som ett komplement till en Android smartphone.

Sony har tagit wraps bort en ny trådlös hörlur som sätter en röststyrd personlig assistent i ägarens öra.

Sony hoppas att gå bortom smartphones och surfplattor med en rad nya röststyrda wearables och anordningar för hemmet. Det har också meddelat tre nya X-serien smartphones.

Den artificiella intelligensen drivna Xperia Ear är Sonys senaste bärbara, som fungerar som en personlig assistent följeslagare till en Android smartphone.

Sonys kämpar smartphone enhet kommer rättegången ny vanilj version av Android med svenska användare under de kommande tre månaderna.

Frågan, som alltid med Bluetooth-headset, och faktiskt alla wearables på huvudet, är om människor är beredda att ses chatta med en offentligt.

Ägare kan använda röstkommandon för att initiera ett samtal, söka på nätet, diktera ett meddelande eller få vägbeskrivningar. Det är tänkt att erbjuda en icke störande sätt att interagera med en smartphone.

Kisel hörluren är ihopkopplad med en Android smartphone över NFC eller Bluetooth och fungerar tillsammans med en app.

Motorola testade samma vatten i 2014 med Moto Tips Bluetooth hörsnäcka, men dess första upplagan drabbats av en relativt kort batteritid. Den nuvarande versionen erbjuder 3,3 timmars kontinuerlig taltid.

Enligt Sony har Xperia Ear en uppskattad batteritid på 3,5 timmar. Men som Moto Tips, det finns en extra laddning fodral som erbjuder örat en extra 12 timmars livslängd. Enheten kommer att finnas tillgänglig senare i år.

Sonys nya X-serien innehåller Xperia X, Xperia X Performance, och Xperia XA. Rubriken funktionen är Sonys påstående att Qnovo Adaptive laddningsteknik och Sonys batteri programvara kommer att erbjuda upp till två dagars batteritid, trots Xperia X endast har en 2,620mAh kapacitet batteri.

De fem-tums full HD-skärm Xperia X har en 23-megapixel (MP) huvudkameran och 13 megapixlar bakre skytt, en fingeravtryckssensor, 3 GB RAM och 32 GB inbyggt lagringsutrymme.

Den största skillnaden mellan Xperia X och Xperia X Performance är Xperia X körs på Qualcomms Snapdragon 650 processor medan Xperia X Performance har högre prisklasserna Snapdragon 820 processor. Båda enheterna kommer att levereras med Android Marshmallow.

Xperia X och Xperia XA kommer att finnas i vitt, svart, lime guld och ökade guld.

Sony har skalat tillbaka sin smartphone verksamhet under de senaste åren, men företaget har sagt att det inte kommer att avsluta smartphones helt eftersom de är en bro till möjligheter det ser i sakernas Internet (IoT).

Tillsammans med Xperia Ear introducerade Sony Xperia Eye, en liten kamera med en 360-graders objektiv med en slutare som använder plan- och röst upptäckt att ta snaps.

Sony Xperia Z5, Z5 Compact olåst telefoner lanseras i USA den 7 februari, Sony sätter en 4K display på sin Xperia Z5 smartphone, Sony kan du skapa Android 6.0 själv för utvalda Xperia enheter

Sonys enhet för hemmet är Xperia projektor, en röst, beröring, och rörelsekontroll anordning som projicerar innehåll på väggar eller någon klar yta.

Slutligen är Sonys enhet för bilen dess Bluetooth RM-X7BT befälhavare som ger trådlös musik-streaming och handsfree-funktioner för smartphone.

Xperia X och Xperia XA kommer att finnas i vitt, svart, lime guld och ökade guld.

Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada

iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skador, rörlighet, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, rörlighet, Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig

Sony telefoner