Sport, teknik, och Aura: SEAT 2013

Jag älskar sport. När jag gick till nordvästra tillbaka i dag, med tanke på att jag var inte så oerhört begåvad som en idrottsman, men kunde slå en baseboll ganska bra och hade awesome händer som en mottagare, tänkte jag att jag kunde vara en sportreporter eller sportsändningar, en liv jag såg som avgjort cool och glamorös. Nåväl, låt oss bara säga liv tog mig i andra riktningar – under en lång tid mer korstågs riktningar -och jag inte sluta med jobbet av mina ungdomliga drömmar. Men min kärlek till sport – lagidrott – fortsatt obehindrat.

Så här är det, många årtionden senare och jag precis avslutat med en talande gig (av ett slag) på SEAT 2013 – en akronym för Sports Entertainment Alliance Technology. Gör engelska och du kommer att lista ut det. Jag vet att du är smart.

SEAT 2013 är en konferens för idrotts chefer och ledare i första hand men inte uteslutande fokuserat på tekniska system inom idrotten. Det blir om den inte redan är händelsen för teknikrelaterade och teknikkunniga idrotts chefer – som är ett stort antal. Spektrumet av deltagarna är verkligen imponerande. Det sträcker sig från (till exempel) ordförande i Kansas City Chiefs NFL-laget till grundaren av college biljett leverantör Paciolan CRM guru för New York Jets till CIO / CTOs flera ligor (NBA, MLB, NFL, MLS) .

Kärn teman – som kommer att ge dig en stor ledtråd till varför jag var där är – nivå diskussion CIO, sociala medier och ta da, CRM.

I själva verket finns det en intensiv fokusering på CRM som är uppfriskande. En solid 2,5 dagar CRM diskussioner och, separat, media diskussioner sociala – som är fascinerande i vad de avslöjar om idrottsvärlden som en vertikal bransch – både bra och i behov av lösning.

Innan jag går in i några av de insikter från denna fascinerande och mycket trevlig grupp människor, låt mig berätta lite om vilken typ av detta väl köra konferens. SEAT är en skapelse av Christine Stoffel och Chris dill, en duo som äger en sport samråd / händelser förvaltningsbolag – vilket är ungefär två av dem med visst stöd för specifika händelser och en grupp unga adepter som alla ljusa, detalj orienterade och låst i samtida kommunikationer. Denna lilla personal koordinerar en händelse av stora aura människor med stil och en stark snodd av kreativitet och unikhet som visar sig i de små saker som mat val för raster eller kvällsarrangemang. Dessutom är alla förväntade normer för händelser sker utan några synliga glapp. Med tanke på att det alltid finns glapp, är detta en bra sak, de konferensdeltagarna inte vet att de strax inträffade eftersom de har hanterats.

Innehållet och dess organisation är utformade för att både maximera värdet deltagarna som betalar en hel del att delta i och sponsorer som ofta innebär kompromisser och balans. Värdstad som uppenbarligen kommer att få stora ligan idrottslag sitter på scenen, liksom sponsorer, de talare som ofta förknippas med deltagarna lag eller ligor eller sport och talare som inte är (som jag). Så det finns en hel del för att balansera, men Chris / pinne och företag dra bort det med eftertryck.

De uppmärksamma detaljer – till exempel att se till att det finns bra Wi-Fi – som jag är glad att säga att det var – och det var helt separat från hotellets Wi-Fi. De ser till att snacks är intressant – en 3:00 paus presenterade mjuka pretzels med två typer av havssalt, 5 typer av senap och en drink Java Monster – kallt koffein både ljus och normala och mörka sorter. Deras yngre personal var båda deltar aktivt i infrastruktur och logistik och i egenskap av god vilja ambassadörer. Till exempel, en av dem, en nyligen college examen, BJ Scott, inte bara var en hög volym diskant under hela konferensen (han använde hashtag # SEAT2013) som sin primära fordon, men han visade sig vara en stor evangelist för konferensen och gjorts en punkt om förekommer i något av sin fritid för att se till att deltagarna fick vad de behövde. Plus att han är en riktigt smart kille och frågade frågor så att han kunde lära sig så han rullade. Personalen som det rockade.

Finns det saker som jag trodde skulle kunna tweaked? Säker. Jag ska prata med Christine om dem och se till att jag får mina iakttagelser till henne. Den fråga som jag såg på konferensen – och det kan ha varit den enda, är att några av säljarna sålde alldeles för hårt på scenen med en rad b.s. som gick från raka platser till en leverantör som bokstavligen attackerade en “klass” av försäljare – “stora leverantörer som inte riktigt förstår dig idrottare som jag gör” i själva verket är vad de sa (även om nära en omskrivning faktiskt). För att visa hur väl hanterat denna konferens var när jag tog upp det till Christine, hon hade redan haft samtal hon behövde ha och problemet hade hanterats. Amen, syster.

Det finns så mycket mer jag kunde prata om men det är inte riktigt omfattas av detta stycke. Men i summan, folk som drev denna show – alla av dem – förtjänar en applåd (Clap Clap Clap 70 (ökar i volym) och slutligen dör ut!!).

Okej, låt oss börja att spika ner vad som händer på sport “vertikal” när det gäller CRM / SCRM och kundinriktad teknik. En del av detta är baserat på min allmänna studier och aktivitet i utrymmet, resten på vad jag lärt mig från konferensen.

Jag vet inte om du märkte “” runt vertikal men sport representerar något så ovanligt, det är svårt att tänka på det som en vertikal bransch men det är naturligtvis. Men det är annorlunda.

Veta varför? Den har en aura.

För att förstå idrotts styrkor och svagheter från ett branschperspektiv, måste du förstå aura och verkligheten.

En lagsporter aura är att det är denna enorma företag som har stora resurser som är avsedda för gigantiska strävanden – chefen för som betalar sina idrottare löner som verkar vara bortom ken av dödliga. Tänk på bubblan som idrottsvärlden är i och även att den skjuter. Du hör varje dag på året som så och så, som gick 16-5 med en 2,58 ERA tecknat ett flerårigt avtal för endast $ 7.000.000 per år och det var en stjäla med tanke på hans uppsidan. Endast? Hur många människor vet du att göra det på en livstid?

ELLER

Apple, $ 20 fix som kommer att avsluta din MacBook MagSafe två strömuttag elände, Innovation, titta bara på dessa galna-spendy lyx prylar, Tech Industry, och vinnarna av 2016 CRM bevakningslista är …, regeringen: AU; Queensland prop släpper sex månaders IT handlingsplan

Att så och så hade en hemsk år batting.237 med 44 RBIs så han fick en lön bula av skilje killen på endast $ 750.000. Endast? I den verkliga världen, motsvarande nedgång i andra affärs arbetskraftens produktivitet får dem sparken.

Men vi alla acceptera detta som en norm – och ärligt, lika absurt som allt detta låter, det är en norm som vi inte missunna om de producerar för vår identifikation med dessa grupper är så stark att det finns oändliga diskussioner “vårt team.” på sport talk radio och TV om hur “våra” pengar spenderas på spelare som vi inte tror att det bör användas. Sedan när är det våra pengar? Jag personligen inte minns att köpa Yankees. Du?

Men det är aura representerar. Det är den aura av ett gigantiskt företag som deltar i stora erbjudanden för Olympian (i gudarna på Mount Olympus mening) resultat som leder till massiva utbrott av medborgerlig stolthet och kärlek eller avsky när saker går fel. Eftersom Kansas City Royals har deras bästa år i den sista mer än ett decennium, är medborgerlig stolthet överallt (Konferensen hölls i Kansas City). På restauranger, i barer, på gathörn på måfå, i hotellet jag stannade på – mycket trevlig, typ av livliga Sheraton KC på Crowne Center, fanns konstant och mycket intelligenta samtal pågår slumpmässigt bland medborgarna i staden om kunglig person – överallt. Sista gången jag såg detta nära utbredning var i Green Bay.

Den aura av sport ersätter affärs verkligheten på långa vägar. När det blir till kritan, i bästa fall, idrottslag är på den övre änden av den mid-market. De är inte företag med massor av kontanter och massor av personal. Den största av dem är mitt lidande, detta år New York Yankees, även om man räknar det regionala Sports Network (som är en självständig enhet faktiskt) är en $ 2 miljarder affärs – knappt gränsar till ett företag. De flesta av mina klienter är mycket större än vad de är.

Konferensen

Men den aura kvarstår och fläktens förväntningar baseras på vad de tror att idrottslag måste leverera, förutom vinnarna. De förväntar sig en optimal upplevelse varje gång de rör laget – det kan vara på basebollarenan eller på TV eller någon annan händelse. Vilket betyder att tilldela personal och spendera pengar som många lag, särskilt små marknadsteam bara inte har.

Detta förvärras av det faktum att idrottslag är enormt konkurrenskraftiga – men inte hur man skulle kunna tro. De flesta av er kommer att tro att konkurrensen är på fältet – och det är i viss utsträckning. Men verksamheten konkurrensen är bland de leverantörer som du tillbringar din diskretionära dollar eller tröghet. Således konkurrens mellan företagen är

På SEAT konferensen fanns flera diskussioner kring fläkt erfarenhet på arenan i samband med att konkurrera med fans att stanna hemma och titta på spelet på TV så att de alla (i alla sporter) försöker att optimera in-personen plats erfarenhet så att fans kommer att vilja komma ut ibland, snarare än att titta på spelet på TV. De två problem som de måste ta itu med är

Men konkurrensen blir hårdare än så. Till exempel, tills de fick sin verksamhet agera tillsammans, upp och ner Premier League fotbollslag, de Norwich City Kanarieöarna, tävlade med det faktum att jordbrukare (de är i ett semi-landsbygdsområde) arbetade på söndagar – speldagar. Inte precis vad man skulle förvänta sig för konkurrens. Ändå arenan var nästan tom. De tillbringade ett år plus omprövar sin affärsmodell, fläkt strategi och insåg att de behövde för att göra stora förändringar – och de fortsatte att göra mer än att tala om dem. De ändrade faktiskt dem. Resultaten är häpnadsväckande – sju framgångsrika företag från biljettförsäljning till händelser till varuexponering till catering, en hel stadion (6000) med en tre års väntan på säsong biljetter. Bland många andra saker.

Staten i den stat Sports

Det finns en annan ersättning om den aura av sport som faktiskt inträffade till mig när jag var på konferensen.

Vi tenderar att tro att det finns en färdig publik för sport, om de kan fånga den och fokusera sina uppmärksamhet korrekt – och det skulle vara fans. Den dogmen om fans är att de är passionerade och engagerade i de lag som de rot för.

Det stämmer. Men ofullständig.

Fans ägnas åt grupper (t ex NY Yankees) och sin sport (t.ex. NASCAR) men de är inte förespråkare för verksamheten. De har liten eller ingen intresse av att hjälpa en grupp att sälja sina biljetter, memorabilia, mat, företagsevenemang mm

Teknologin

Ett rop ut till strateger

Ändå finns det prejudikat för passionerade anhängare stöder försäljning. Samhället detaljhandeln modellen är uppbyggd kring detta i själva verket. Karmagatuteam är ett levande bevis på passionerade medlemmarna i online detaljhandeln klädeshandlaren gemenskap som bokstavligen säljer Loop: s olika varumärken och få belönas för det. Här är en fallstudie för dig att titta på som ger dig en aning om vad Loop gör. Inte sport, men en high touch detaljhandeln som har passionerade varumärke förespråkar ändå.

Den verkliga dilemma för sport är hur man tar detta mycket passionerade fans med något uppblåsta förväntningar och uppfylla förväntningarna, och fortfarande tjäna pengar när de har resurser en organisationer som är mindre än uppfattningen av fläktarna och kraven från fans verkligen tillåter.

Det finns ett par andra som jag märkte på den händelse som kan eller inte kan vara genomgripande, men är i vilket fall som helst är märkbara problem.

Problemet: sportindustrin verkar tro något av en urban myt. Det går, “vi är bakom resten av världen när det gäller program, engagemang, fläkt engagemang och de system och teknik som gör det möjligt.”

Verkligheten är att de inte är mycket långt efter när det gäller specifika taktik som de bedriver i med fansen. Var och en av dem har ett program eller en teknik som de genomför (eller fler) som är inriktade mot fläkt engagemang.

Men vad som inte förekommer i någon större sätt är en programmatisk, strategisk satsning – någon verklig övergripande planering på den del av lagen eller sport själva när det gäller att antingen CRM eller kanal kommunikation social – som är (felaktigt) behandlas som separata i många av de organisationer som var representerade bland de 450 konferensdeltagarna.

Till exempel när någon leder en panel i CRM-spåret frågade hur många av de 100 + deltar spåret hade en strategisk CRM plan bokstavligen fyra höjde sin hand. Det var det.

Men, som sagt, när de har en strategisk plan – när idén om engagemang är djupt in i deras DNA kan vara lysande.

Ta del av vad som kan vara min favorit lagsporter strategi – Philadelphia Flyers. Kolla in denna fallstudie.

Vad som gör denna strategiska är att det är över hela organisationen, är djupt rotad i kulturen i organisationen, och innebär varje enskild medarbetare. Den har också en tydlig avkastning på investeringen (ROI) och resultat som gynnar hela laget inte bara försäljnings Deaprtment.

Problemet: de har också detta mycket smala (nästan närsynt) fokus (uttryckt till mig av många på konferensen) på biljettförsäljning, ibland med uteslutande av allt annat.

Detta var en genomgripande kommentar till mig från flera chefer. Det blir uttryckt andra sätt också – i likhet med – “Hur kan jag övertyga min organisation om behovet av CRM eftersom vi alltid sälja ut alla platser?”

Svaret är enkelt. Om du bara fråga eller huvudsakligen sysslar med biljetter, då du lämnar många andra intäktsmöjligheter på bordet. För mycket att gå igenom i det här inlägget, men se exempel på Norwich City Kanarieöarna ovan.

Problemet: Det finns en tydlig åtskillnad mellan sociala och CRM i idrottsorganisationerna. De är inte att dra nytta av de möjligheter som finns för lysande och djup personlig information från sina individuella fläktar som kan sättas i ett system för registrering och sedan arbetat med att få inblick i de enskilda fläktarna inklusive säsongens biljett innehavare. CRM i sin nuvarande sociala formen är idealisk för dessa idrottslag.

SEAT 2013 bekräftade vad som varit uppenbart när det gäller sportteknologi.

Det fanns en hel del chefer på händelsen men några särskilt stod vår för deras strategiska kunniga i sina presentationer eller i samtal. Bland de bästa var

Vad utmärker dessa folks var att de var alla tänkande över siloes. Russell, någon som jag har känt ganska länge, tror inte bara strategiskt utan agerar på det sättet (liksom de andra). Han tänker på Jets med utgångspunkt från “ömsesidigt fördelaktigt värde” snarare än bara hur man säljer biljetter bättre. Han tänker fan engagemang och han tycker också konceptuellt, är författare till en blogg som heter “The Business of Sports” som täcker hela branschen. Stora saker. De övriga tre är mer fokuserade på sina egna speciella sport, men har samma breda analytisk förmåga och tillämpa dem i sina program – Charlie till helheten av Major League Soccer, Steve till Arizona State University (han är så bra att jag täckte honom i CRM vid ljusets hastighet) och Mark Donovan över KC Chiefs styrelse. Russell och Charlie kommer att vara på sportpanelen på CRM Evolution nästa vecka – väl värt att ta i.

Så nu det är det. Naturligtvis kommer jag att fortsätta att täcka denna fantastiska vertikal – på grund av dess unika egenskaper och eftersom jag är ett stort sportfantast. För nu, men jag behöver bara Yankees att få heta.

$ 20 fix som kommer att avsluta din MacBook MagSafe två kraftanslutnings elände

Titta bara på dessa galna-spendy lyx prylar

Och vinnarna av 2016 CRM bevakningslista är …

Queensland prop släpper sex månaders IT handlingsplan