Spotify för iOS går universell; blir iPad kär

Jag har varit ganska högljudd i min kritik av Spotify iOS-appen, främst om avsaknaden av en universell version som arbetade på iPad. Väl allt som är vatten under bron, min vän.

Idag Spotify släppt version 0.5.0 av sin iOS-app (gratis, App Store) och det är slutligen en universell build. Detta innebär att Spotify nu kommer att köras på den lilla skärmen i iPhone samt större skärm sin storebror, iPad. Innan idag, IPAD användare var tvungen att använda iPhone-version på iPad, en mindre än perfekt upplevelse.

Spotify, för det okända, är en musikprenumerationstjänst som erbjuder gratis, $ 5 per månad och $ 10 per månad abonnemangspaket. Free är ad stöds och begränsas till 10 timmar per månad, $ 5 per månad planen har obegränsat lyssnande och tar bort annonser. $ 10 per månad plan kan du ladda ner låtar till din iPhone / iPad för uppspelning offline. En Facebook-konto krävs för att använda tjänsten om du inte registrerats före September 22, 2011.

Förutom iPad-native uppspelning, har den nya Spotify-appen för iOS oavbruten uppspelning och kors blekning – ala iTunes. Det är fortfarande inte perfekt men även Spotify katalog är djup (~ 22 miljoner låtar), vissa artister inne sina senaste utgåvor (The Black Keys El Camino kommer att tänka på) från tjänsten, förmodligen för att skydda nya album försäljning. Spotify har tagit upp detta med sin iTunes integration som låter dig spela någon musik som du har i ditt iTunes-bibliotek inifrån appen Spotify.

Spotify är fortfarande min favorit streamer, men det är inte den enda musikprenumerationstjänst som jag prenumererar på. Jag prenumererar också till SiriusXM (jag har det i min bil, så Internet streaming var en no-brainer) och Digital importeras för min elektronisk musik fix.

Apple borde ha förvärvat och inordnas Spotify för länge sedan, musik abonnemang är ett område som i högsta grad saknas i iTunes. Sedan prenumerera på Spotify, ladda ner musik och skapa spellistor har verkligen förvandlas till en börda för mig. Jag vill njuta av musik, inte bli en curator det.

Tyvärr Steve, folk vill hyra sin musik.

Vilka är dina musik apps av val på iOS?

Dessa iPhones och iPads kommer alla att bli föråldrade den 13 september

Medan världen klockor iPhone 7, Apple uppdaterar tyst iPad sortiment

Apple iPhone 7 händelse: Med siffrorna

Hur man titta på Apples iPhone händelse lever idag

Apple, dessa iPhone och iPad kommer alla att bli föråldrade den 13 september, hårdvara, medan världen klockor iPhone 7, Apple uppdaterar tyst iPad sortiment, Apple, Apple iPhone 7 händelse: Med siffrorna, Apple, hur man kan titta Apples iPhone händelse lever idag