? Startups out-utlovats av idrottsplatser i Turnbull kampanj

Startups är tydligen mitten av premiärminister Malcolm Turnbull ekonomiska planen, men sportanläggningar i riskzonen väljarna får en bättre affär från koalitionens vallöften.

Hittills under valkampanjen har Turnbull lovat AU $ 15.400.000 för australiska startups, tillkännagav förra veckan finansieringen kommer att tilldelas för att utöka befintliga Incubator Stödprogram, som gavs AU $ 8.000.000 i december som en del av regeringens AU $ 1,1 miljarder National innovation och vetenskap agenda.

Sportanläggningar är tänkt att ta emot AU $ 18.500.000 och i den övre delen av utgifterna löften, AU $ 150.000.000 har avsatts för att få bollen i rullning på Queensland dammar.

Under de sex månader sedan tillkännage sin innovationspaket har Turnbull har kallats ut för att lämna startindustrin underfinansierad.

Alex McCauley, VD för industrigruppen StartupAUS – som är en AU $ 350.000 mottagare av koalitions löften – sade bidrag är blygsamt, men en bra start.

“Vi har fått höra under en tid som den rad åtgärder som aviserats av båda sidor förra året var bara början, så vi vill se båda sidor göra mer i detta valkampanjen” McCauley sade i ett uttalande.

Förra veckan, VD för Australien topp start kroppen sade finansieringen var långt ifrån tillräckligt och att det finns tre till fyra kärnområden båda parter måste se till att åtgärda för att hjälpa start startups i landet, bland annat att hjälpa entreprenörer med co-arbetsutrymmen och fond accelerator stil möjligheter att hjälpa sina företag att växa snabbt.

Adam Mostogl, som utsågs 2015 Tasmanian of the Year för sitt arbete på regional innovation och som har lämnat entreprenörs verkstäder till 1.600 unga Tasmanians håller retoriken har varit starkare än finansieringsåtaganden.

“Det finns fortfarande en del arbete att åka dit”, sade han.

Mostogl sade han är också oroad innovation pengar går till en korg.

Mer kan göras för att hjälpa de regionala områden och inom jordbruks- och turismsektorn så att de kunde hoppa de första hindren för att göra idéer till verklighet “, sade han.” Människor har idéer. Vi måste stödja dem bättre … och känna dig säker att gå ner att vägen är lika giltig som någon annan karriär.

Att ta itu med Young Engineers Australien & Kvinnor i STEM händelse i Melbourne på måndag, Turnbull sade framtiden för Australien var beroende av innovatörer och personer med förmåga att lösa “problemen med morgon”.

Ingenjörer har de kvantitativa kunskaper som är lönsamt att varje del av vår nationella strävan “, sade han.” Ingenjörer är smide sätt att göra oss konkurrenskraftiga.

Enligt premiärministern är Australien bra på primär forskning, men inte så bra på samarbetet sidan av innovation.

“Vi inser att det gäller innovation ligger vår framtid. Vi kan helt enkelt inte kan förbli en hög lön generös social netto första världsekonomin om vi inte är mer innovativa, om vi är mer konkurrenskraftiga, och mer produktiva”, sade han.

För att bekämpa detta, Turnbull sade att hans fokus ligger på vetenskap, teknik, teknik och matematik (STEM) och sätta resurser bakom STEM i skolor, samt uppmuntra “fler flickor” att studera naturvetenskapliga ämnen i skolan.

Han sade också att hans parti sätter så mycket tanke, politik, och stora pengar och resurser bakom innovation för att det finns en större samverkan mellan forskning och industri.

När du besöker McCarthy katolska College i Emu Plains förra veckan, en del av svingen säte Lindsay i västra Sydney, meddelade Turnbull att en extra 12 skolor runt om i landet kommer att få rättegången program som kallas vägar i teknik Tidig College High School (P- TECH), vilket ger initiativet en AU $ 4.600.000 injektion.

Programmet, som ursprungligen tillkännagavs av den förre premiärministern Tony Abbott 2014, är utformad för att ge bättre resultat i naturvetenskapliga ämnen och ge eleverna färdigheter som arbetsgivarna vill ha.

med AAP

Moln, moln mjukvarutillverkaren Coupa filer för $ 75.000.000 IPO, Start-Ups, Deakin Uni, Ytek avspark maskininlärning algoritm forskning för simulering utbildning, e-handel, Flipkart och Paytm bli omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid, Start-Ups ;? Varför kineserna har förvandlat Indien Vandra budbärare till en enhörning och vad WhatsApp kan lära av det

Cloud mjukvarutillverkaren Coupa filer för $ 75.000.000 IPO

Deakin Uni, Ytek avspark maskininlärning algoritm forskning för utbildning simulering

Flipkart och Paytm blir omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid

Varför kineserna har förvandlat Indien Vandra budbärare till en enhörning och vad WhatsApp kan lära av det