Stratasys varnar Q3 kommer att misslyckas, tomter MakerBot nedskrivning

3D-skrivare tillverkare Stratasys sagt sitt tredje kvartalet och intäkter kommer att falla upp till förväntningarna och bolaget kommer att skriva ned värdet på sin MakerBot enhet.

När man tittar på de branscher som 3D-utskrifter är avsett att störa i framtiden, är listan lång och framstående. Här är vårt förslag om tillståndet i 3D-utskrifter, är de sätt företag som använder den idag, och hur det kommer att revolutionera framtiden för verksamheten.

Stratasys, en före detta hög flygblad, har tagit sina klumpar som kunder har dragit ned på utgifterna. Stratasys har hävdat att framtiden är fast för 3D-utskrifter, men sa att det kommer retool som order långsam.

Företaget sade tredje kvartalet intäkter kommer att vara mellan $ 166.000.000 och 168.000.000 $ en icke-GAAP förlust 3 cent per aktie till en vinst på 2 cent per aktie.

Wall Street väntade icke-GAAP resultat av 8 cent per aktie på intäkter på $ 184.600.000.000 för tredje kvartalet.

se även: HP: Kan det köper Stratasys, accelerera 3D-utskrifter enhet? | HP Inc. framtida tillväxt rider på 3D-utskrifter inbrytningar | Stratasys skär utsikter, säger lätt tillväxt för 3D-utskrift

Dessutom sade Stratasys det kommer att publicera en nettoförlust på $ 3,66 en aktie till 2,98 $ en andel på grund av en nedskrivning av goodwill i samband med dess MakerBot enhet. MakerBot är Stratasys konsument 3D-skrivare spela, men affärssystem leverera marginaler. Stratasys sa att det gör en nedskrivning analys för sina enheter och kan ta fler avgifter.

Med tanke på Stratasys ‘ve ansöknings en HP övertagande kommer sannolikt att växa bland Wall Street analytiker.

Stratasys sa att det ser en rad frågor som en svagare ekonomi, lägre investeringar och överkapacitet. Vad Stratasys nämnde inte var införandet av HP till 3D-skrivare marknaden 2016. Denna post kan också frös marknaden något som kunderna vänta göra stora strategiska satsningar på leverantörer.

VD David Reis sade i ett uttalande

Ricoh ökar investeringarna i Brasilien

HP: s Q3 slår uppskattningar men PC, skrivare elände fortsätter

Bioprinting ben och muskler: De bläckstråleskrivare cell skrivare som formar framtiden för transplantationer

? Samsung släpper SDK för B2B skrivare UX

Skrivare, Ricoh ökar investeringar i Brasilien, hårdvara, HP: s Q3 slår uppskattningar men PC, skrivare elände fortsätter, 3D Printing, Bioprinting ben och muskler:? De bläckstråleskrivare cell skrivare som formar framtiden för transplantationer, hårdvara, Samsung släpper SDK för B2B skrivare UX