Student ansikten utlämning till USA för hosting länkar

En 23-årig student vid Sheffield Hallam University står inför utlämning till USA för att ha driva en webbplats som tillhandahålls länkar till TV-program och filmer som erbjuds på andra webbplatser.

Datavetenskap grund Richard O’Dwyer greps tre veckor sedan för att driva webbplatsen TVShack.net, som sedan har beslagtagits av amerikanska Immigration and Customs. TVShack.net greps som värd länkar till andra webbplatser där man kunde strömma TV och filmer på nätet. O’Dwyer anklagas för att vara administratör av webbplatsen.

Student O’Dwyer greps den 23 maj och tillbringade natten i förvar, innan hans faster postat borgen på £ 3000. Han kommer att representeras av Ben Cooper, en som deltar i långvariga Gary McKinnon utlämning fallet advokat, enligt en rapport i lokaltidningen The Star.

Villkor för hans borgen inblandade inte anlöper hamnar eller flygplatser och inte tillämpar att registrera nya domännamn. På tisdag, dök O’Dwyer innan City of Westminster Magistrates ‘Court för en kort förberedande hearing. Hans advokat sade utlämning krav som USA brutit O’Dwyer mänskliga rättigheter och det fanns ingen grund för utlämning.

Servern var inte baserad i USA alls. Herr O’Dwyer inte har upphovsrättsskyddat material på sin hemsida, han gav bara en länk. Det väsentliga påstående är att rätt forum för detta försök är faktiskt här i Storbritannien, där han var hela tiden, “Cooper citeras i rapporten som säger.

Efter utfrågningen svarandens mor Julia O’Dwyer, beskrev begäran om utlämning som onödig.

Att försöka dra honom till Amerika för rättegång medan han är halvvägs genom sina universitetsstudier är så fullständigt oproportionerlig det trotsar tro “, säger hans mamma.” Vi har en alldeles utmärkt rättssystemet i Storbritannien – varför vi inte använder det i fall som detta?

O’Dwyer är planerat att återvända till domstol den 12 september för en ny förhandling. Han har ännu inte gått in i en grund fallet.

Sajten togs offline av amerikanska myndigheter som en del av “Operation I Våra webbplatser” som inleddes i juni 2010 med beslag av ett antal liknande platser, såsom Movies-Links.tv, FilesPump.com, Now-Movies.com och PlanetMoviez.com. Operationen tog ner mer än 80 ytterligare platser i november 2010.

Trots att tas offline, platsen snabbt åter dykt upp på TVShack.cc, som sedan också gripits av amerikanska myndigheter. Sajten TVShack.bz är fortfarande tillgänglig, men det är okänt om O’Dwyer har någon anknytning till den domänen.

överenskommelse Brasilien och Storbritannien tecken tech innovation

Blockchain-as-a-service godkänd för användning i hela brittiska regeringen

Dessa siffror visar cyberbrott är ett mycket större hot än någon trodde innan

Sakernas Internet säkerhet är fruktansvärda: Här är vad man ska göra för att skydda dig

Innovation, Brasilien och Storbritannien tecknar tech innovation, regeringen: Storbritannien, Blockchain-as-a-service godkänd för användning i hela brittiska regeringen, säkerhet, Dessa siffror visar cyberbrott är ett mycket större hot än någon trodde innan, säkerhet, Sakernas Internet säkerhet är fruktansvärda: Här är vad man ska göra för att skydda dig