Studie: IT-kompetens gapet som orsakas av ny teknik, brist på resurser

Den snabbt föränderliga karaktär av teknik och brist på utbildningsresurser är två av de största faktorerna som orsakar en betydande lucka i IT-kompetens i dessa dagar, enligt en ny studie från CompTIA, en ideell förening som täcker IT-branschen.

Rapporten, som kartlagt 502 US IT och företagsledare mellan december och januari om tillståndet kompetens bland landets IT anställda, fann att åtminstone åtta av 10 företag visade sig vara negativt på grund av detta kompetensbristen.

Några av resultaten ingår problem med personalens produktivitet, kundservice, time-to-market och säkerhet.

Totala lönsamheten också visat sig vara en stötesten för vissa, med åtminstone 23 procent av de små företagen som deltog i studien medgav att de kände en nypa grund av en lucka IT-kompetens. Större företag och företag var inte långt efter med 15 procent medgav samma bakslag.

Så vilka färdigheter saknas en hel del av dessa företag? Några av de vanligaste bristerna inkluderar räcka nya trender som virtualisering, processautomation och samarbete. Men även kärnområden såsom nätsäkerhet och uppdatering utrustning faller också i glömska.

Terry Erdle, vice VD för kompetens certifiering CompTIA, förklaras i rapporten att få organisationer på var de vill vara (eller åtminstone borde vara) när det gäller lämpliga IT nivåer

Miljontals företag är uppenbarligen inte var de vill bli när det gäller att optimera deras användning av teknik och i nivåer av sina IT-personal. Även små förbättringar på dessa två områden skulle ge enorma fördelar i driftseffektivitet, produktivitet och ekonomisk tillväxt.

Ungefär sex av tio organisationer svarade genom att lova att ta itu med IT-kompetens gapet utmaningar utbildning eller omskolning befintlig personal i områden där kompetens saknas.

Amazon ger Alexa röst assistent till sina tabletter med uppgraderad Fire HD 8

Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer

ASUS Zenbook Flip UX360CA, först ta: En lätt 13,3-tums 360-graders cabriolet

Huawei MediaPad M3 okta-core tablett

Tabletter förväntas vara fjärde största halvledarmarknaden med 2014; Nielsen: Amazon är mest populära detaljhandeln mobila webbplats, Oracle: Oron tekniska system, montera databaser, skolsystemet allokerar $ 10.000.000 att sätta iPads i klassrum, Serena Software använder “iscensatt IT att gynna DevOps

Tabletter, Amazon medför Alexa röst assistent till sina tabletter med uppgraderad Fire HD 8, Tabletter, Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer, bärbara datorer, ASUS Zenbook Flip UX360CA, först ta: En lätt 13,3-tums 360- grad cabriolet, tabletter, Huawei MediaPad M3 okta-core tablett