Sumo Logic: Är sakernas Internet ett problem eller en möjlighet?

Sanjay Sarathy, CMO av Sumo Logic, stoppas av att tala om sakernas Internet och om att lägga till fler enheter till en redan komplex nätverksmiljö kommer att bli en överväldigande problem för en redan stressad IT-personal eller en möjlighet för företag att bättre förstå sin infrastruktur och gör det tjänar företagets behov bättre.

Den största utmaningen, Sarathy anser det tillhandahålla verktyg som kommer att ge värdefull insikt till någon som inte känner de rätta frågorna att ställa eller rätt saker att undersöka. Jag instämmer.

Sarathy påpekar att en av de bästa sätten att hjälpa IT-personal lära sig vad som händer – vilka enheter interagerar med andra, vilka nivåer av prestanda är normalt och vad är “anomalier” – är att samla upp de driftdata i enhetens loggfiler, lära av vad som finns i dessa filer, och avgöra vad det operativa baslinjen är för denna infrastruktur. När baslinjen är etablerad, kan något utöver det vanliga att flaggas och en varning skickas till IT-personal. Han påpekade att loggfiler är alltid en källa till sanningen – det är en plats att lära sig vad de faktiska omständigheterna är i varje given situation.

Sarathy naturligtvis nämnde som är en del av vad hans bolagets teknik gör. Maskindata analys i kombination med sofistikerade “maskinintelligens” gör det möjligt att hitta mönster gömda i stora uppsättningar av operativa stockar. Detta i kombination med en uppsättning regler som definierar vad som är normalt i en viss miljö, kan lysa en behövde ljus på vad som händer, vad som är normalt och vad som är ovanligt.

På frågan om hur Sumo Logic kan jämföras med andra försöker pracka samma saker – till exempel BMC, CA, ExtraHop, HP, IBM, Netscout, Netuitive, New Relic, Opnet, Prelert, Splunk, Zenoss och ett antal andra – Sarathy svarade att maskininlärning är en bra start. Såvida företag spenderar en hel del tid att skapa regler som definierar vad normal drift ser ut i sin egen IT-infrastruktur, är det svårt för system för att fastställa alla själva vad som är normalt.

Sumo Logic, sade han, går utöver att genom att kombinera maskininlärning med mänsklig interaktion. Det vill säga, bestämmer Sumo Logic vad som händer genom att snabbt skanna de operativa stockar, dra lärdom av vad som syns i dessa filer och ställa in en baslinje. Om något olika börjar visas i loggarna, är IT-personal skickade en varning. När IT-personal svara på en varning, de skapar regler för framtida registreringar. Detta Sarathy påpekade, är något helt annat än att personalen definiera regler innan en maskin intelligens systemet kan fungera.

IT-personal kan helt enkelt tala om för systemet att uppsättningen av operationer sett är normalt och inga framtida varningar behövs eller att något är riktigt fel och att högre nivåer av varningarna ska genereras.

När jag talar med IT-administratörer, nätoperatörer och liknande, jag lära nästan alltid att de gör sitt bästa för att ta itu med en ständigt föränderlig, ständigt växande miljö. De är beroende av sofistikerade verktyg för att hålla jämna steg med sin omgivning. Verktyg, såsom de som erbjuds av Sumo Logic och dess konkurrenter, är viktiga idag och kommer sannolikt att bli ännu viktigare när varje liten sak lever på nätet och kommunicerar sin status, gör förfrågningar, och genererar fler operativa uppgifter.

IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst

Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Datacenter, IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system, Cloud, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, datacenter, Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst, datacenter, Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

När så mycket som händer, hur kan IT avgöra vad som är normalt?

Hur skiljer sig detta från vad andra erbjuder?

ögonblicksanalys