Sunbeam och Maytag planen “smarta” apparater

Sunbeam Corp. och Maytag Corp. båda tillkännagivit planer idag för att utveckla hem nätverksteknik som kommer att länka apparater för att skapa en “smarta hem.”

Sunbeam (NYSE: SOC) sa att det kommer att arbeta med produktutveckling fast Sundberg-Ferar, emWare, ett nätverk företaget, och Zilog Inc., en tillverkare av mikroprocessorer, för att utveckla HLT (Home Linking Technology).

Sunbeam har bildat ett nytt bolag, Thalia Products Inc., som hanterar produkt- och tjänsteutveckling och licensiering nätverkskapacitet. Thalia drivs av John Hamann, vd för Sunbeam s Appliance division.

Thalia har utvecklat sex nya produkter som är HLT-aktiverade: en brandvarnare, kaffebryggare, elektrisk filt, stand mixer, badrumsvåg och blodtrycksmätare. Man har också utvecklat gateway apparater, som kommer att hantera och driva de andra produkter.

Företaget sade de nya produkterna kommer att vara uppkopplade till varandra och till höghastighetsdataledningar så att till exempel kan en alarmklocka ställas in för att ringa senare dagar skola är inställd på grund av snö.

Solstråle sade apparater använder radiofrekvens och kraftledningar för nätverket.

Maytag samarbetar med Microsoft, Separat Maytag (NYSE: MYG) meddelade idag att det fungerar med Microsoft Corp. (Nasdaq: MSFT) för att utveckla smarta apparater med hjälp av Universal Plug and Play standard.

Alliansen är en del av Microsofts “ansluten hem” -konceptet, som det visade på Consumer Electronics Show i Las Vegas förra veckan.

Microsoft är inte det enda tech företag som försöker få i ditt kök. Även på CES, Sears Corp (NYSE: S) och Whirlpool sade att de kommer att arbeta med företag, däribland Sun Microsystems Inc. (Nasdaq: SUNW) och Cisco Systems Inc. (Nasdaq: CSCO) för att utveckla nätverksutrustning.

Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering

Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen

? Google vederlägger Microsofts Edge batteri påståenden: Chrome på Surface varar längre

Azure, Office 365: Microsofts två nya molnområden tackla uppgifter integritetsfrågor

Windows 10, Microsoft Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lanseringen, Windows 10, Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen, Mobility, Google vederlägger Microsofts Edge batteri påståenden: Chrome på Surface varar längre, Cloud, Azure, Office 365: Microsofts två nya molnområden tackla uppgifter integritetsfrågor