Superloop debuterar på ASX

Fiber företagets infrastruktur Superloop, som grundades av Australian teknik entreprenören Bevan Slattery har officiellt noterat på Australian Securities Exchange (ASX) på torsdag.

Företaget bildades som en avknoppning av Megaport s fiber tillgångar 2014 för att möjliggöra Megaport att fokusera på sin kärnverksamhet som ett skikt 2 elastisk anslutning plattform växer utanför Australien och Asien.

Superloop sedan sålde omedelbart sina Sydney, Melbourne och Brisbane fiber tillgångar Amcom i utbyte mot en 15-årig exklusiv hyresavtal att serva kunderna, inklusive M2, iiNet, och Anittel.

Superloop fortfarande har 120km av kanaler i Singapore, där bolaget för närvarande rulla ut ett fibernät som kommer att ansluta landets datacenter till undervattenskabel landningsstationer.

Efter en lyckad börsintroduktion höja AU $ 17.500.000 med över 2300 investerare idag noterat på den australiensiska börsen.

VD för Superloop Daniel Abrahams berättade webbplats som företaget nu skulle inriktas på att färdigställa sitt nät i Australien och provisione kunder från juli i år.

“Vi sa Q3 2015, och det är på väg att hända. Vi har uppenbarligen denna ganska viktig milstolpe i vår bälte nu med ASX notering och vi strävar efter att se till att investerarna kan förstå tillväxt möjlighet att Asien-Stillahavsområdet representerar inom telekommunikationssektorn och i synnerhet i Singapore “, sade han.

Posta IPO, det blir nätverken leva och få kunderna på näten.

Abrahams sade att Superloop är inriktad på globala telekommunikationsföretag som kunder, samt innehållsleverantörer som vill komma in i Asien-Stillahavsområdet, särskilt i Singapore med explosionen av datacenter och undervattenskabelkapacitet i regionen.

“Vi ser Australien som en viktig marknad, men vi inser tillväxten kommer att komma från Asien-Stillahavsområdet”, sade han.

Den Superloop laget är bara 12 anställda i detta skede, men Abrahams sade avsikten var att växa nu när IPO har slutförts.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, telekom, Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom;? Reliance Jio rocks indiska telekom med billig uppgifter och gratis röst