Tänker mobil är 100-åriga college bokhandel hemliga kant

webbplatsen och elaptopcomputer.com har samarbetat på en serie om hur små företag kan använda den som en katalysator för att driva innovation och effektivitet. Vi har ny forskning, rådgivning, fallstudier, en gratis e-bok, och mer.

Även om The Duck Store, den ideella bokhandel vid University of Oregon, var en tidig konvertera till e-handel det aldrig riktigt tänkt på trafiken till webbplatsen till 2009 tidsram, när universitetets fotbollslag kastats in i nationella rampljuset.

Plötsligt dess logotyp kläder och presentartiklar blev en hel del mer populär. Det är då fyra personer operation beslutat att dike anpassade plattform det utvecklats internt på Coldfusion och flytta till Volusion plattformen.

Duck Store, som grundades 1920, säljer kläder, accessoarer och andra objekt. Pengarna det väcker går tillbaka till universitetet, i form av elev lön och stöd för friidrottsavdelningen. Det drivs som ett kooperativ, med en styrelse som väljs av studentkåren.

Det fanns två stora faktorer i The Duck Store val av denna tjänst: det är möjligheten att skala trafik dynamiskt under rusningstid försäljnings seaons och Volusion rika stöd för mobil försäljning kassan, säger Alex Lyons, webb lagledare för butiken. Istället för att trycka kunder till en full webbplats som andra plattformar, Volusion teknik gör det möjligt för köpare att slutföra transaktioner på sina mobila enheter lättare, säger Lyons. Det innebär att 50.000-tal personer på butikens postlista kan länka direkt över till produkter som de gillar och köper dem in-the-ögonblick. (Organisationen stöder mer än 1.500 SKUs på sin webbplats.)

Vi har möjlighet att styra användare från marknadsföring till kategorisidan. Förut djuplänkning var inte tillgänglig “, sade hon.” Nu har vi en bättre omvandlingsfrekvens.

Under sex veckor efter dess omvandling, The Duck Store upplevt en 184-procentig ökning av dagliga mobilförsäljning och en 21 procentig ökning av den genomsnittliga order från mobila interaktioner, enligt en studie publicerad om installationen.

Sammantaget Lyons uppskattas att cirka 15 procent av butikens e-handel besökare i 2013 räkenskapsåret fick till platsen från en mobil enhet, i år, är den siffran cirka 23,7 procent.

Volusion plattform prioriterar mobila enheter som en del av en bättre omnichannel e-handel erfarenhet, säger Jason Woosley, vice VD för produktutveckling för företaget, som nu stöder cirka 40.000 butiker. “Vår filosofi i mobilen är att alla ska ha det”, sade han.

Till dags dato, ca $ 15 miljarder marknadsförsäljningen har körts genom Volusion plattformen. Tjänsten är optimerad för organisationer som hanterar mindre än $ 5 miljoner i årlig försäljning, och dess största detaljhandels vertikaler inkluderar kläder, elektronik och sportartiklar. De flesta av de organisationer som använder tjänsten är mycket mindre: mindre än $ 100.000 i årlig försäljning. Vad mer, många av dem är online-endast spelar (Duck Store är en hybriddrift).

Prissättning för Volusion börjar på $ 15 per månad för upp till 1 GB bandbredd och upp till 100 produkter. De mest populära plan är just nu $ 75 per månad, vilket inkluderar upp till 10 GB i bandbredd och upp till 10.000 produkter.

GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP

SMB, GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP, SMB, Video: 3 ovärderliga tips från kända tech entreprenörer, SMB, Video: 3 tips för att anställa Millennials, Enterprise Software, Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: betala för att spela

Video: 3 ovärderliga tips från kända tech entreprenörer

Video: 3 tips för att anställa Millennials

Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela