Telstra-NBN affären timing ifrågasätts

Frågor har ställts om huruvida affären mellan National Broadband Network Company (NBN Co) och Telstra kan slutföras den 20 december, vid vilken tidpunkt affären skulle avslutas.

Regeringen, NBN Co och Telstra tecknat slutgiltiga avtal i juni, som ser Telstra hyra sina kanaler till NBN Co och flytta sina kunder på nätet i utbyte mot $ 11 miljarder kronor. Den här affären var beroende av aktieägare rösta och ACCC godkännande av en strukturell separation företag (SSU) från Telstra, som lägger ut hur företaget kommer att skilja sina affärsenheter så att de inte fungerar i ett vertikalt integrerat sätt.

Rapporter i Australian Financial Review och The Australian morse citerade källor som säger att förseningar med att tillhandahålla en reviderad strukturell separation företaget skulle sätta käppar i hjulen på affären, som den australiska konkurrens- och konsument kommissionen (ACCC) inte längre har tillräckligt med tid att överväga över varje företag som den tar emot innan deadline.

Men släppte Telstra ett uttalande i morse sade att även om det hade ännu att lägga fram ett reviderat strukturell separation åtagande att ACCC, det är fortfarande i överläggningar med ACCC, och det har ett öga på den tid som det har kvar.

Telstra överväger för närvarande den tid som krävs för att slutföra villkor prejudikat. Om en förlängning av slutdatumet vara skyldig att tillhandahålla ACCC tid att avsluta sin behandling av SSU, då Telstra kommer att kommunicera det till aktieägarna när en sådan överenskommelse har nåtts med NBN Co

En stor del av NBN utbyggnaden beror på den här affären, som NBN Co befattningshavare har sagt att utan Telstras kanaler, skulle det kosta mycket mer att bygga.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Telekom; Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom, Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar, Cloud, Michael Dell på balans EMC affär: “Vi kan tänka på årtionden