Thai G-Cloud att erbjuda SaaS produkter i juni

Den thailändska regeringen uppmuntrar cloud computing adoption bland sina organ genom att erbjuda 11 Software-as-a-service (SaaS) produkter nästa månad, och det hoppas att detta kommer att bidra till att minska replikationen av IT distributioner över de olika organisationerna.

Nationen rapporterade tisdag att Thailands regering Cloud (G-Cloud) kommer att erbjuda SaaS produkter till lokala myndigheter i juni. Elektronisk Myndighet (EGA) Regi Sak Segknoonthod sade att detta kommer att vara en offentlig-privat samarbete för att få organisationer att anta molntjänster.

Segknoonthod sade i rapporten: “I juni kommer vi att ha 4 mjukvaruföretag ansluta sig till oss för att erbjuda 11 applikationer Vi kommer att stödja kostnaden för att använda dessa program på myndigheter under de första två åren..”

Thailands G-Cloud, lanserades i maj förra året och ger nu tillsammans cirka 200 IT-system från mer än 100 statliga myndigheter, och det finns mer återstår att tillsättas.

“För närvarande systemen på regeringens molnet är ännu inte särskilt utformade för att tjäna molnmodell. De är [på] en serverbaserat system som flyttas till molnet [miljö]. Myndigheter ska utveckla ett nytt system specifikt för molnet plattform “, rådde Segknoonthod.

Som sådan är EGA föreslår också regeringen att inrätta en centraliserad datacenter för att konsolidera alla andra myndigheters datacenter, noterade rapporten.

Cloud mjukvarutillverkaren Coupa filer för $ 75.000.000 IPO

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Moln, moln mjukvarutillverkaren Coupa filer för $ 75.000.000 IPO, moln, Cloud computing växer upp, en API åt gången, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet