Top iOS nyheten i veckan: Eye tracking, Chrome Handoff, iPhone stor i Asien

Apple har beviljats ​​ett patent för att spåra ögonrörelser för användning i Macs och iOS-enheter för att styra systemen. Företagets metoden hävdar att mer exakt spåra ögonen, i synnerhet i användarens perifera seendet.

Patentet anger att de nuvarande metoderna för spårning ögonen för systemkontroll inte är korrekta vid kanterna av användarens synfält. Det finns ett antal tillämpningar bör Apple föra detta till marknaden. Enbart tillgänglighet tillämpning skulle göra detta till en fantastisk teknik om det fungerar enligt patentansökan.

Källa: Appleinsider

Handoff inslag i iOS 8 är användbar för ägare av flera iDevices. Det möjligt att arbeta med en app på antingen iOS och OS X och sedan plocka upp med uppgiften på en annan enhet när den är i omedelbar närhet. Det fungerar mycket bra och är en användbar funktion, men det kräver individuella program för att specifikt stödja Handoff.

Google uppdaterade Chrome för iOS att lägga till detta stöd. Med Handoff aktiverat, är det möjligt att handoff Chrome aktivitet på en iDevice till en annan. Genomförandet sker Handoff till en ny nivå, som Chrome sessionen en gång överlämnades till en annan enhet använder standardwebbläsaren på mottagarens enhet. Det är inte begränsad till en Chrome Chrome process.

Källa: TNW

En analytiker rapporterar att iPhone 6 och iPhone 6 Plus försäljningen har ökat Apples andel i Asien, särskilt Japan och Korea. Apple har nu mer än hälften av andelen i Japan, redan en stark marknad på grund av iPhone.

Betecknande nog har iPhone samlat en tredjedel av marknaden i Korea, Samsungs hem län. Enligt rapporten, är detta första gången någon smartphone har passerat 20 procent märket i Korea.

Källa: Kontrapunkt

VD för BlackBerry gjort en upprörande uttalande i ett blogginlägg om nätneutralitet. Han tror att det inte är tillräckligt att sätta press på internetleverantörer att främja netto netrality, bör regeringen också företag som verkar meddelandetjänster öppna dem för andra plattformar.

Specifikt, VD Chen vill FBI för att tvinga Apple att få iMessage till BlackBerry. Ja, du läste rätt. Det verkar BlackBerry kan inte locka tillräckligt med kunder till sin plattform, så det vill Apple att hjälpa.

Källa: 9to5mac

iPhone, här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, rörlighet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå, iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada

Apple patent metod för att spåra ögonrörelser för systemkontroll

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada

Chrome för iOS uppdaterats för att stödja Handoff

iPhone försäljning öka Apple marknadsandel i Asien

BlackBerry VD: Force Apple för att få iMessage till BlackBerry