Top iOS nyheten i veckan: iPad försäljning ner, iOS 8 adoption, toppar iOS Android

denna webbplats rapporterar att iOS kantade tidigare Android för topplaceringen i USA för första gången sedan 2012. Det var bara med en bråkdel av en procent, men betydande ändå.

Push av iOS berodde på den höga försäljningen av iPhone 6 och iPhone 6 Plus i semesterperioden. Apple rapporterade en jättestor 74,5 miljoner iPhones såldes under det sista kvartalet.

Källa:

Tablet försäljning är nere, och det inkluderar iPad. IPad försäljningssiffror visar en 17,8 procentig minskning jämfört med samma period föregående år, den första nedgången i historien om Apples tablet.

Den enda ljuspunkt i dessa minskat antal är att högsta rival Samsung tappade 18,4 procent. Detta är betydelsefullt eftersom Samsung har en hel rad av tabletter, jämfört med Apples lilla iPad linje.

Källa: MacRumors

Problem med iOS 8 orsakade enhetsägare att inte uppdatera så snabbt som med andra versioner av iOS i det förflutna. Apple har tagit itu med de flesta av dessa frågor och nu 72 procent av iOS-baserade enheter kör den senaste och bästa.

Det kan jämföras med Android, som har mindre än 40 procent kör versionerna förrförra, KitKat. Den senaste versionen av Android, Lollipop, är bara på 1,6 procent enheter.

Källa: Appleinsider

Windows 10 visningen har varit ute ett tag och tar form fint. denna webbplats tror Microsoft har lagt vissa funktioner i nästa version av Windows som Apple skulle göra klokt i att genomföra.

Chief bland dem är Window 10 kors enhetens funktion. Medan Apple har gjort ett bra jobb med att göra sina egna enheter arbetar tillsammans, det är ganska mycket begränsad till sina egna program. Windows öppnar integration med universella program för att utöka enhet funktionalitet korset.

Källa:

Rörlighet, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, rörlighet, Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig, Smartphones, iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell

iOS toppar Android i USA

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig

iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell

iPad försäljning ner

iOS 8 antagande vid 72 procent

Apple ska se till Windows 10 för förbättringar