Top Windows Phone nyheten i veckan: Telefoner vistas, snabb Edge webbläsare, en butik

I en sen bygga för Windows 10, Microsoft ersättning för Internet Explorer slår Googles Chrome och Apples Safari på flera områden. Benchmarking Edge mot Chrome och Safari visade att Edge är redo att ta på de stora pojke webbläsare.

Kanten visade det hanteras JavaScript betydligt bättre än Chrome.

Källa: Neowin

Den nästan övergiven Surface RT kommer inte att bjudas in till Windows 10 partiet. Det kommer i stället att få en uppdatering med några av de funktioner, men inte förrän senare i år.

Microsoft har ganska mycket steg bort från ytan RT och Surface 2 på grund av dålig mottagning av allmänheten köpa sedan starten.

Källa: PC World

I en intervju med webbplatsen, Microsofts vd Satya Nadella bekräftade att företaget inte kommer att bli av med Windows-telefoner. I stället är bolaget kommer att vara mer selektiv om hårdvara. Han uppgav Microsoft kommer att göra premium Lumia enheter.

I den allmänna diskussionen om hårdvaruplaner, gjorde han ett intressant påstående att om OEM inte göra en viss typ av enhet som är viktigt, kommer Microsoft göra det.

Precis som det rör sig allt för Windows 10, har Microsoft öppnat en App Store för PC, tabletter och telefon. Den nya butiken kan bläddras för PC-program och telefon apps, men inte Universal apps kommer med Windows 10.

Den nya App Store är en solid exempel på Microsofts avsikt att göra Windows 10 kärnan i företagets utbud.

Källa:

Apple, Mycket prisvärt: Best Buy säljer ursprungliga Apple Watch för bara $ 189, Apple, dessa iPhone och iPad kommer alla att bli föråldrade den 13 september, Mobility, T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod, iPhone, här vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

Kant snabbare än Chrome, Safari

Mycket prisvärt: Best Buy säljer ursprungliga Apple Watch för bara $ 189

Dessa iPhones och iPads kommer alla att bli föråldrade den 13 september

T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

Surface RT för att få avskalad Windows 10 i september

Nadella: Microsoft inte dikning Windows-telefoner

Microsoft öppnar en App Store för mobiler, surfplattor, datorer