Tri-band Wi-Fi-nätverk får kvalitetsstämpel från IEEE

Den Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE) har godkänt en ny trådlös specifikation som skulle kunna användas i anordningar för att leverera tri-band nätverk och stöd Wireless Gigabit (WiGig) teknologi.

IEEE sade den har godkänt den nya 802.11ad standarden, som har potential att leverera hastigheter upp till 7Gbps genom att använda olicensierad 60GHz frekvensbandet (typiskt 57-66GHz), i ett meddelande i Las Vegas på tisdag.

Supersnabb Wi-Fi i 5GHz och 60GHz intervall är inställd på att revolutionera anslutning på arbetsplatsen, enligt Edgar Figueroa, chef för Wi-Fi Alliance.

“Genom att migrera till nästa ISM-bandet (60GHz), vi bryta mark på nytt spektrum för IEEE 802.11, möjliggöra en storleksordning förbättring i prestanda och göra det möjligt för användningsområden som aldrig tidigare varit möjligt med existerande IEEE 802.11 – nämligen trådlös dockningsstation och streaming video, “Bruce Kraemer, ordförande för IEEE 802.11 Wireless LAN arbetsgrupp, sade i ett uttalande.

IEEE Standards Association hävdar utveckling innebär nätverk hastigheter med 802.11ad kommer att vara upp till 10 gånger hastigheten för hastigheter som erbjuds genom 802.11n, den nuvarande Wi-Fi-standarden, som använder 2,4 GHz och 5 GHz-banden. 802.11ad kommer att möjliggöra snabbare nätverkshastigheter eftersom det är mindre sannolikt att fånga upp och störa andra nätverk på grund av den kortare räckvidd av 60GHz bandet.

“IEEE 802.11 genomgår en kontinuerlig process av förfining och innovation för att ta itu med de föränderliga behov på marknaden, och det finns inget bättre bevis på detta faktum än IEEE 802.11ad,” sade Kraemer.

Förbättringarna i IEEE befintliga 802,11 spektrum gjordes möjligt med hjälp av “strålar” teknik, vilket ger mer effektiv, riktad överföring av signaler.

Trådlösa hastigheter på upp till 7Gbps kan stödja överföringar höghastighets fil och WiGig dockning teknik, som kan användas för att trådlöst ansluta en ultrabook eller surfplattan till en display så fort den är placerad på ett skrivbord.

IEEE visade upp flera enheter på Consumer Electronics Show (CES) som är kompatibla med 802.11ad, som Qualcomm och Wilocity: s nya tri-band chip.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar

Telekom; Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom, Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar, Cloud, Michael Dell på balans EMC affär: “Vi kan tänka på årtionden

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”