Trial: Android chef på varför Java valdes för Android

SAN FRANCISCO – Android chef Andy Rubin tillbaka till montern för tredje gången på två dagar på tisdag eftermiddag som den andra vittne som kallas av Google i de immateriella rättigheter som juridisk strid mot Oracle.

: Eric Schmidt talar Android, sök intäkter i Oracle-Google IP rättegången, Trial: Eric Schmidt diskuterar Google-sön förhandlingarna för Android, Googles Andy Rubin skuggar David Boies ‘kulor, Googles Eric Schmidt försvarar Android i domstol

Rubin hade redan dykt upp tidigare på tisdagen, sparring med Oracle advokat David Boies över definitionen av fragmentering och vad det innebar för Java Community och teknik.

När du uppmanas av Google advokat Robert Van Nest om det fanns andra programmeringsspråk som kunde ha arbetat för Android, bekräftade Rubin det kunde ha varit. Några av de andra språk som anses för Android var Javascript, Python och Lua.

Ändå beskriver sina erfarenheter från sin första start, Fara, Rubin betonade fördelarna med att använda Java för en smartphone – i första hand det välkända varumärket samt kompatibilitet är att det är ett gemensamt språk undervisat vid universitet i hela världen.

Rubin bekräftade att han ledde förhandlingarna med Sun över genomförandet av Java för Android, med preliminära diskussioner från och med 2005.

Vi såg detta som en möjlighet att öppna upp Java, och vi frågade Sun att bidra till öppen källkod “, säger Rubin.

Om man tittar på 26 Juli 2005 Android GPS presentation, förklarade Rubin att den ursprungliga modellen för Android arbetade med programvara och mobila OEM-partners att ta öppen källkod plattform (Android) och lägga den på sina smartphones.

Van Nest markerat ett e-kedja mellan Rubin Leo Cizek, en Java licensansvarig på Sun, i september 2005. Rubin skrev

Jag granskat dokumenten. Ser ut som det inte finns några hinder för oss att ta en licens och sedan öppna sourcing vår tillämpning.

Just nu går vi vidare med projektet och göra en oberoende genomförande. Om Sun vill engagera sig, skulle vi vara glada att ha dig.

I montern, förklarade Rubin att Sun behövs för att göra en filosofisk beslut att samarbeta med Google och kasta bort standardlicens som Google ville något annat för sin öppen källkod strategi.

Oracle råd frågesporter Googles Rubin om Java e-post, Googles Lindholm dansar runt frågor om Java-licenser, Google borde ha hittat en Java alternativ. Men programmet inte bör patenteras, Oracle advokater försöker betona kreativa värde av Java, Oracle, Google rättegång Page vs. Ellison på stativet

Stora datamängder, Oracle förvärvar logfire för molnbaserad lagerhantering, Enterprise, Eyeing Oracle Openworld: vad som väntar, Enterprise, Oracle databas 12c R2: Boom, byst eller meh uppgraderingscykeln framåt, Cloud, Arbetsdag hastigt grepp mitten? market fart, syftar till att få mitt Oracle-NetSuite fusion

I en annan e-post i september 2005 till Cizek skrev Rubin

Jag bad dig att ändra de olika avtal att låta vår modell per våra diskussioner med Vineet. Jag hoppas verkligen detta är den metod Solen är bekväm med att jag tror att det skulle kunna innebära en riktigt nära samarbete. Som diskuterats, är de två företagen i linje mot en gemensam bransch översittare.

Om solen inte vill samarbeta med oss ​​att stödja detta initiativ, vi är bra att släppa vårt arbete och inte kalla det Java.

Även om Google var i diskussioner med Sun över en licens, Rubin förklarade att Google var bra med att gå vidare utan en grund av renrummet genomförandet av Java för Android.

Rubin kommenterade att han förklarade för sin Android-utvecklare laget vad de inte kunde använda under genomförandet rummet ren. Till exempel, sade han att han instruerat dem att de inte kunde hämta något från solen webbplats som krävs licens eller använda något som inte redan var öppen källkod och generisk.

Oracle förvärvar logfire för molnbaserad lagerhantering

Kollat ​​Oracle Openworld: Vad som väntar

Oracle databas 12c R2: Boom, byst eller meh uppgraderingscykeln framåt?

? Arbetsdag griper mid-market fart, syftar till att få mitt Oracle-NetSuite fusion