US vinner Twitter kamp mot utländsk Wikileaks medarbetare

Ibland roar mig. Ta till exempel fallet med Birgitta Jónsdóttir. Hon är före detta Wikileaks medarbetare som gråter foul eftersom en amerikansk domstol fastställde USA: s rätt att skydda sig mot sina attacker.

Socialt företagande, Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform, CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, Apple, Twitter reaktion på Apples lansering, Socialt företagande, Micro-påverkare är att förändra sättet varumärken gör social marknadsföring enligt ny rapport

Detta är ingen enkel fråga om privatliv, oavsett vad den utländska pressen skulle få tro dig.

Jonsdottir är en MP, en medlem av det isländska parlamentet. Det är ungefär analogt med att vara en medlem av kongressen här i USA Hon är också en Wikileaks medarbetare, med förra året möjliggjorde handel med en topphemlig USA: s regering video via Wikileaks.

Nu, i en sond i sina handlingar mot amerikanska intressen, Jónsdóttir kommunikation via Twitter utreds av amerikanska justitiedepartementet. Den här veckan, en amerikansk domstol beviljat DOJ tillgång till sin Twitter trafik, som Twitter är helt korrekt, i överensstämmelse med.

Trots ropen av förtvivlan från vilseledda integritet förespråkar luras av utländska regeringar, är detta inte ett brott mot sociala nätverk integritet. Istället är det en regering skydda sig från de nästan spionage nivå åtgärder medlem (en styrande medlem!) I ett främmande land.

Låt oss föreställa, säg, hur brittiska skulle känna om, säg, US kongressledamoten Ron Paul skulle smyga in Number 10 Downing Street, stjäla några topphemlig video, och lägga upp den på nätet. Kanske Ron Paul är inte det bästa exemplet, eftersom han redan verkar lite konstigt. Men tänk om, oh, beslutade kongressledamoten John Boehner att gå smyga runt, stjäla konfidentiella regeringsdokument från, säg, Israel – och sedan publicera dem för alla att se.

Enkelt uttryckt, skulle dessa regeringar att förbittrad. De kan närma sig USA och be hålla vårt folk under kontroll, eller, mer troligt, de skulle överväga dessa åtgärder angrepp vår regering mot deras.

Detta är fallet med Birgitta Jónsdóttir. Hon hävdar amerikanska domstolsbeslut den är “ett hårt slag för alla som använder sociala medier.”

Det är inte. Det är ett slag för statliga agenter som försöker använda tjänster som produceras av ett land de är spioneri mot, som sedan slå tillbaka.

Låt oss dekonstruera detta ytterligare ett steg. En medlem av en utländsk regering stal information från vår regering och används sedan ett socialt nätverk, byggt, ägs och drivs i vårt land för att kommunicera med sina medarbetare.

Naturligtvis kommer vi att slå ner på det. Vi skulle vara dårar inte till. Oavsett innehållet i videon, är vår justitiedepartementet att skydda vår säkerhet från de åtgärder som en främmande agent. Ett amerikanskt företag samarbetar med vår justitiedepartementet eftersom deras tjänsten missbrukas av samma främmande agenten, alla med avsikt att orsaka skada till Amerika.

Så nej. Detta är inte en sekretessproblem alls. Det är en nationell säkerhetsfråga och våra domstolar var 100% korrekt i sin beslutsamhet.

Låt detta vara en varning till andra utländska agenter som vill skada USA Do not. Och inte försöka dölja dina konspiratoriska kommunikation i våra nät. Vi hittar dem, hitta dig, och vi kommer att rout ut dig.

Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

Twitter reaktion på Apple Launch

Mikro påverkare förändrar sättet varumärken gör social marknadsföring enligt ny rapport