USA prop, högteknologiföretag lösa: Round en till prop

US Department of Justice tillkännagav idag en uppgörelse i rättstvister, med flera teknikföretag före Foreign Intelligence Surveillance Court (FISC).

Säkerhet, Så att inte kontrollera ett dataintrång (och varför vissa verkligen vill att du ska få “pwned”), säkerhet, nytänkande säkerhets grunderna: Hur man gå bortom FUD, Innovation, M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, säkerhet;? FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska gov’t tjänstemän

De fem tech företag som hade lämnat in passar i FISC att ansöka om tillstånd att lämna mer information om de överensstämmer med regeringens begäran om kunddata i de nationella säkerhetsväskor – Yahoo !, Microsoft, Google, Linkedin och Facebook – har gått med på uppgörelsen, men de verkar inte vara helt nöjd med resultatet.

Följande uttalande lämnades till webbplatsen av Microsoft, men tillskrivs en talesman för alla fem företag som ogillade deras rörelser: “Vi in våra stämningar eftersom vi tror att allmänheten har rätt att få veta om volym och typer av nationella framställningar säkerhets vi får. vi är glada justitiedepartementet har kommit överens om att vi och andra leverantörer kan lämna ut denna information. Även om detta är ett mycket positivt steg, kommer vi att fortsätta att uppmuntra kongressen att vidta ytterligare åtgärder för att ta itu med alla de reformer vi tror är behövda.”

Apple hade godkänt, men inte gått i tvisten. Företaget citerades i Washington Post som säger “Vi applåderar administrationen för att ta detta viktiga steg mot ökad öppenhet, och vi tackar justitiedepartementet för att pröva Apples synvinkel eftersom det nått detta beslut.”

Själva avtalet arkiveras med FISC fortfarande platser komplicerade restriktioner för när och hur företag kan lämna ut informationen. De får inte ge exakta antalet förfrågningar från regeringen, men gör det i “band” av, alternativt 1000 eller 250, i två system som företaget kan välja. I stort sett kan de avslöja om vissa kategorier av begäran i band av 1000 eller avslöja övergripande förfrågningar i band av 250. Med andra ord, kan de säga att det fanns mellan 0 och 999 ansökningar, 1000 och 1999 ansökningar, och så vidare, i det första fallet, men inte ett specifikt nummer.

I Washington Post artikeln, väljer Apple alternativ två, säger “… att det hade fått färre än 249 nationella säkerhets bokstäver, hos färre än 249 konton under de första sex månaderna av 2013.”

Eftersom målet för offentliggörande för teknikföretag är att försäkra kunder att de inte som avslöjar kundinformation sjudagarsfrist de inspecifics av ​​de tillåtna upplysningar och en försening på två år för offentliggörande av alla begäranden i samband med nya plattformar, lämnar mycket utrymme för kunderna att undra.

De två års fördröjning är specifikt “… för uppgifter om den första ordern som serveras på ett företag för en plattform, produkt eller tjänst (oavsett utvecklas eller förvärvas) som företaget inte tidigare har fått en sådan ordning, och som utsetts av regeringen som en “ny funktion order” eftersom avslöja det skulle avslöja att plattformen, produkt eller tjänst är föremål för tidigare hemlig samling genom FISA order. ” Förmodligen har regeringen primära ordet över vad som är en “ny kapacitet.

Liksom drag att ha telekom, snarare än regeringen, hålla telefon metadata begärs i avsnitt 215 av Patriot Act, vilket gör att tech företagen lämnar denna nivå av information är inte troligt att tillfredsställa någon som hade äkta oro programmet. Regeringen har överlåtit mark i denna kamp, ​​men fortfarande kontrollerar området. Kriget över avslöjande är inte över.

Hur man inte att kontrollera ett dataintrång (och varför vissa verkligen vill att du ska få “pwned”)

Re-thinking säkerhets grunderna: Hur man gå bortom FUD

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän