USPTO avvisar Apples “nypa för att zooma” patent (igen)

US Patent and Trademark Office (USPTO) har återigen avvisade Apples påståenden över ett patent som spelar en nyckelroll i sitt intrång kostym med rivaliserande Samsung.

Säkerhet;? Perth cop nås begränsad dator, Legal;? Koreanska Högsta domstolen fd Samsung anställd leukemifall inte arbetsrelaterad, Enterprise Software;? Linus Torvalds “hatkärlek med GPL, Banking, Google vill garanterat förhandling skydd mot Australiens storbankerna

Samsungs juridiska team på söndagen in i en amerikansk domstol USPTO: s “slutliga” beslut att avslå 20 påståenden i Apples pinch-to-zoom patent 7.844.915. Apple har nu två månader på sig att argumentera för dess giltighet.

USPTO avvisade liknande Apples påståenden i samma patent, i december förra året, och båda gångerna det har avvisats krav 8, som var central för en jury tidigare konstaterande att 21 enheter från Samsung intrång på Apples patent.

Som framgår av patentexpert Florian Mueller, kommer en jury att bli ombedd i november att ompröva skadestånd tilldelas Apple baserat på 13 Samsungs produkter, inklusive 12 som konstaterats gör intrång i patent ‘915.

Totalt skador på, Apple var satt till $ 1.05bn förra året, men det slutliga beloppet är fortfarande i avvaktan på ytterligare domstolsbeslut.

Trots den till synes negativa utfallet för Apple, återstår det att se vilken effekt USPTO senaste beslut har på den amerikanska bolagets juridiska utsikter mot Samsung.

Som tidigare påpekats av Mueller har Apple hävdade att USA skulle det ändå ha rätt att redan skadestånd även om fordringar i patentet senare avbryts under omprövning. Apple förväntar sig inte dessa anspråk på att ogiltigförklaras förrän tidigast 2017.

Den andra viktiga Apples patent som har haft omprövning är patentet 7469, 381 täcker dess “gummiband” touchscreen funktion. USPTO i, april gav en “slutlig” avvisande, de flesta av kraven i detta patent, lämnar Apple med möjlighet att överklaga till dess överklagandenämnd eller domstol.

? Perth cop nås begränsad dator

? Koreanska Högsta domstolen ex-Samsung anställd leukemifall inte arbetsrelaterad

? Linus Torvalds “hatkärlek med GPL

Google vill garanterat förhandling skydd mot Australiens storbankerna