Vad hände till Blu-ray?

Blu-ray är död – heckuva jobb, Sony! proklamerade en oktober 2008 rubrik här på hemsidan – och det antänds en eldstorm kommentarer pro och con. Men några har noterat att det är nu 2014 och Blu-ray är fortfarande runt och – som en populär konsekvens – Jag är en idiot.

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Blu-ray: en zombie format, Efter att vinna för Blu-ray i Sony / Toshiba HD-format kriget i juni 2007 (se Blu-ray vs HD DVD: game over) medan det fortfarande rasar, jag såg Sony rycka nederlag från käftar seger. De trodde att de hade en kassako de kunde squeeze för miljarder, men verkligheten var helt annorlunda.

Har Blu-ray vinner;? Självklart! När du ser konsumenterna andlöst räknar dagarna tills nästa blockbuster kommer ut på Blu-ray, köar på videobutiker och forking över 50 procent mer för Blu-ray version, du vet att du har en vinnare!

Vänta – det är en Sony circa 2008 feber dröm. Videobutiker är mestadels borta, ersatt av Red Box. Livsmedelsbutiker har ett tiotal DVD och vissa Blu-ray-skivor. Wal-Mart gör en bra affär med $ 5 Blu-strålar.

Men för det mesta den förpackade mediabranschen har kollapsat. Från en berättelse på Deadline.com

Så mycket för högdefinitions-skivor som studios gång hoppades skulle återuppliva hemunderhållning. Konsumenterna köpte omkring 124M Blu-ray-skivor i USA förra året, + 4,2% jämfört med 2012, företaget IHS Technology rapporterar i morse. Men med priserna faller, konsument utlägg ökade endast 2,6% – inte alls tillräckligt för att kompensera för 13,6% nedgång i DVD-försäljning.

I själva verket, där populära DVD regelbundet sålt över 6-10.000.000 amerikanska exemplar per år – och fortfarande gör – bara fyra Blu-ray-talet (Avatar, Avengers, Dark Knight Rises, Dumma mej 2) har brutit mot 3 miljoner amerikanska försäljningen i en kalender år.

Tydligt, fumlade Sony övergången till Blu-ray, men – kredit som äras – de gjorde undvika den totala fiasko jag förutspådde i 2008. Knappt.

Lagrings Bits ta, optisk media investering är, nu drivs, av något som inte ens existerar i 2007: cloud computing. Massiva Internet skala datacenter behöver pålitlig kylförvaring. BDXL och framtida Blu-ray-derivat trappar upp till uppgiften.

Dessa 100GB + skivor har inte fångats på med konsumenterna och förmodligen aldrig kommer – köpa molntjänst i stället. Det finns ingen anledning att släppa filmer på dem antingen – samlade verk Steven Spielberg på en skiva? – Så dessa hög effektvarianter ser att bli den första i huvudsak moln lagringsteknik.

Det är inte en dålig sak. Men jag vill Hollywood skulle sluta försöka mjölka Blu-ray för maximal dollar och gå för maximal försäljning enhet.

Min Blu-ray av Kurosawas klassiska Yojimbo – i strålande B & W och hi-fi mono – visar vad digital restaurering och HD-video kan göra för att hjälpa oss att uppskatta en stor film. Det är Hollywoods viktigaste arv – om de väljer att omfamna den.

Kommentarer välkomna, naturligtvis. Hur stor andel av din visning strömmar vs skiva?

NetApp lanserar mid-tier system för uppgifts sjöar, samarbetar med Zaloni

Lagring, NetApp lanserar mid-tier system för uppgifts sjöar, samarbetar med Zaloni, Cloud, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, datacenter, Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinera, lagring, Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip