Var är de officiella Apple Watch försäljningssiffror?

Det finns inget slut på guestimates hur många Apple klockor har levererats sedan dess release, många undrar varför officiella siffror är inte förestående. Det beror på att Apple inte vill att du – och dess konkurrenter – att veta hur det är att sälja.

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Det finns ingen brist på analytiker och förståsigpåare är villiga att fylla den informationen vakuum. Senaste uppskattningarna, denna gång från skiva Intelligence, ett forskningsföretag som gruvor e-postkvitton, tyder på att 2,79 miljoner enheter har sålts i mitten av juni. Dessutom hävdar företaget att cirka 20 procent av köparna är också att få ett andra band för deras Apple Watch. Med tanke på att reserv band börjar på $ 49, och att analysföretaget IHS hävdar att de billigaste banden bara kosta Apple om $ 2 för att göra, det är sannolikt att generera goda resultat.

Men ingenting slår officiella siffrorna, och hittills Apple vara ovanligt tystlåtna när det gäller försäljning. Tillbaka när iPhone 6 släpptes vi bjöds på förbeställa nummer följt av den första helgen försäljning i drygt en vecka.

Nu Apple angav att det kan spela Apple Watch tal nära bröstet innan produkten även börjat skeppa. Under Q4 2014 resultat samtal, Nancy Paxton, Apples Senior Director Investor Relations, sade att Apple Watch intäkter skulle rapporteras i en kategori som kallas “andra produkter” tillsammans med iPod, hörlurar, högtalare och andra tillbehör. Vd Tim Cook berättade också lyssnar analytiker att han var “inte mycket angelägna i att anmäla en massa siffror på Apple Watch” eller “ge en massa detaljer på det” eftersom “våra konkurrenter letar efter det.

Så Apple inte vill sina konkurrenter att veta hur Apple Watch säljer. Problemet med detta är att detta innebär att utvecklare, tredjeparts tillbehör beslutsfattare och investerare är också hålls i mörker. Investerare kommer att vara glad så länge pengarna håller på att rulla in, men utvecklare och tillbehör beslutsfattare kan vara försiktig med att investera en stor insats i en plattform som visar trög tillväxt. Och Apple vet att släppa försäljningsinformation om Apple Watch som sannolikt skulle kunna tolkas som dålig försäljning är mer skadligt än att säga någonting alls.

Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Raspberry Pi slår tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt

A10 Fusion: Kisel driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus

iPhone 7 kunde ta design cues från Apple Watch, iOS-användare mer värdefulla än sina Android motsvarigheter, men skillnaden är att stänga, Samsung Galaxy S6 Aktiv tortyr testning, Best MacBook, MacBook Air och MacBook Pro tillbehör för arbete och spela, Bästa Android smartphones för arbete och lek: juni 2015 upplaga, New stöldskyddsfunktion kommer till Apple Watch

iPhone, Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, hårdvara, Raspberry Pi träffar tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt, iPhone, A10 Fusion: Silicon driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus