Var Sinofsky sparken för Microsofts synder?

När Microsoft sparken … ursäkta mig, meddelade att Windows och Windows Live president Steven Sinofsky lämnar företaget, många, Microsoft experter menade att han lämnade på grund av inrikespolitiska. Förlåt. Jag köper inte det argumentet för en New York minut. Om Windows 8 lyfte i samma takt Windows 7 gjorde – med utvecklare ser ivrigt fram emot publishing program för det – och hade Sinofsky strategiska drag arbetade, till exempel Microsoft beslutar att göra sin egen Windows 8 hårdvara, vi skulle tala om Sinofsky som Steve Ballmer efterträdare, inte undrar vad sjutton just hänt.

Sinofsky avresa från Microsoft: Politik eller produkter att skylla, hur Steven Sinofsky ändrade Microsoft, för gott och ont, som är Julie Larson-Green? Möt den nya chefen för Windows, Initial Windows 8 PC-försäljningen uppskattningar “blandade,” säger analytiker, Microsoft förgiftar sina partners

Ja, jag är säker på inrikespolitik hade något att göra med det. Sinofsky var inte det lättaste kille att jobba med. Du vet vem annars jag har träffat inom teknologi som inte var så lätt att arbeta med? Killar som Bill Gates, Steve Jobs och Larry Ellison. Samtidigt som det är självcentrerade och tvärsäker på dig själv orsakar friktion, när du gör framgångsrika teknik och affärsbeslut, det inte döda din karriär.

Trevliga killar avslutar vanligtvis sist på topp tech företag. Det som räknas, det som alltid verkligen räknas i tech, levererar den varma teknik som människor tillbringar stora pengar. Om du blåser det, och du är inte VD, du är historia. Fråga bara, Scott Forstall, tidigare chef för Apples iOS.

Liksom Sinofsky, Forstall inte klara sig bra med en hel del av hans företagets högsta mässing. För år, kom det ingen roll. IOS-drivna iPod, iPhone och iPad var, och fortfarande är, killer enheter. Men, då föregripa började göra misstag. Siri fungerade inte så bra (eller åtminstone det var inte killer app alla hoppats på) och sedan Forstall beslutat att, dumpa Google Maps från iOS 6. Med, Apple Map röran, för första gången även de mest lojala Apple-fan var tvungen att erkänna att Apple hade tabbe.

Ingen insidan av Microsoft säger att Windows 8 är en blunder. Det vill säga, de säger inte att det ännu. Ge det några år. Men ignorera alla rah-rah Windows 8 fan-talk på och ta en närmare titt. Vad ser du?

Jag ser, Windows 8 early adopters föredrar Windows 7 med 2-1. Det var inte människor som mig som är cynisk om Windows, dessa var sant-blå troende.

Windows-utvecklare? webbplatsens egen, Matt Baxter-Reynolds, en själv erkände Windows 8 fläkt, skrev att en av Sinofsky grundläggande misstag var en push för WinRT over.NET, och dess tillhörande tryck mot gammaldags egen utveckling under en mer öppen källkod vänligt närma sig. Genom deprecating.NET för infödda Windows 8 och Windows RT, Sinofsky gjorde programmering drag som var “inget annat än katastrofala.

Jag pratar med en hel del utvecklare, och de är överens om. Windows 8 mobil var aldrig attraktivt för iOS och Android programmerare eftersom det inte fanns tillräckligt med pengar på sin marknad. Windows-utvecklare, som med många års erfarenhet in.NET, fann WinRT att vara besvärligt att programmera in. Sådana grundläggande frågor som hur Windows Phone 8 API kommer att slås samman med Windows Store (alias Metro) app API förblir obesvarade.

Allt som kunde ha varit förlåtna om Windows 8 hade varit en bästsäljare. Det är inte. Vi har inte reella tal ännu, men tidiga indikationer är inte bra. Steve, Ballmer medgav att Surface RT försäljningen var “blygsam .;” Det kan jag tillägga, är efter, Sinofsky ingrep personligen för att påskynda leveranserna yta.

Ärligt talat, jag är förvånad om någon skulle köpa en Surface RT. Oavsett om du, jämför det med en iPad, en Ultrabook, eller en, Chromebook är Surface RT dyra och underdriven. Det är en leksak för tidiga och sanna Windows RT utvecklare (http://www.elaptopcomputer.com/i-love-windows-8-but-surface-rt-is-for-early-adopters-and-developers-7000006459/ ), inte vanliga användare.

Windows 8 PC-försäljningen också ser inte bra. De, analytiker beskriver Windows 8 utsikter som “blandad,. Personligen jag har pratat med både OEM och återförsäljare De är i en fras, inte glad Framför allt är de få push-back från användare som vill ha..” real Windows “, inte Windows 8.

Det är en anledning till varför, HP vandrar mycket, mycket noga om Windows 7-support på sina Windows 8 konsumentdatorer. Liksom de borde,. HP bundna sin PC framtida konsument till Windows 8, som åtminstone en analytiker tror var ett dumt drag. Du kan säga det igen!

Så vad som egentligen hände? Var politik del av anledningen till att han fick sparken? Säker.

Var en del av det en önskan om, Microsoft att bli av med en sina bästa, om än kontroversiell, programutvecklare chefer innan att komma till rätta med nästa version av Windows ;? Jag tycker att ett svårare att köpa, men åtminstone en Microsoft expert har föreslagit det.

Windows 10, Microsoft Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lanseringen, Windows 10, Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen, Mobility, Google vederlägger Microsofts Edge batteri påståenden: Chrome på Surface varar längre, Cloud, Azure, Office 365: Microsofts två nya molnområden tackla uppgifter integritetsfrågor

Här är vad jag tror verkligen hände. Droppen som bröt kamelens rygg var att varken Windows 8 eller Surface var storsäljande framgångar. Hade de varit så, skulle ingen av de övriga roll. Som det är, var Sinofsky sparken för Microsofts synder.

Det betyder inte att han var ansvarig för alla Microsofts misstag. Jag tror inte att den verkliga skulden för Windows 8, Yta och, Microsofts andra nyligen tillkortakommanden, bör falla på Sinofsky axlar. Det; verkliga boven i Microsofts långa långsam nedgång förblir Steve Ballmer, och styrelsen som låter honom bo ansvarig för företaget. När allt kommer omkring, vid dagens slut, Ballmer, inte Sinofsky, Microsofts chef.

 Berättelser

Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering

Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen

? Google vederlägger Microsofts Edge batteri påståenden: Chrome på Surface varar längre

Azure, Office 365: Microsofts två nya molnområden tackla uppgifter integritetsfrågor