Varför Apple Watch mot Schweiz är inte den verkliga kampen

En super består av Intel, Google och Tag Heuer arbetar på en Smartwatch med målet att komma upp med en anordning för att konkurrera Apple Watch som börjar säljas nästa månad.

De är inte de enda – vid Baselworld titta mässan förra veckan fanns det ett antal Swiss made smartwatches på displayen, som kombinerar en nivå av digital informationsinsamling med elegant schweizisk ingenjörskonst.

Ändå just nu Apples enhet är den att slå, eftersom det är sannolikt att vara den bästa försöket hittills att bygga en Smartwatch som människor faktiskt kan köpa och sedan fortsätta använda mer än ett par veckor. Det är på tiden också – den tekniska branschen har byggt dem tillräckligt länge (se galleriet nedan).

Det är inget fel med att försöka göra gadgets snygg eller elegant naturligtvis, men försöker att konkurrera med “klocka” del av Apple Watch kan vara saknas punkten.

Medan Apple har gått in uttömmande djup om tidsbevarande förmåga hos anordningen, är Apple Watch egentligen inte en klocka alls. Det är en första generationens bärbara dator som råkar tala om tid.

Ringa Apple Watch en klocka är som att kalla en MacBook Air en klocka. Visst, kan du använda den för att tala om tid men det gör en hel del, mycket mer.

Apple har säkert betonat att hålla kapacitet “den håller tiden inom 50 millisekunder” eftersom det är mycket lättare att marknadsföra en klocka än en vrist system-on-a-chip driven bärbar dator.

På samma sätt, medan många kritiker har fått mycket glada över $ 17.000 Apple Watch ‘Edition’ modell jag tror inte att Apple verkligen vill konkurrera med high-end schweiziska klockmarknaden. Det rejäl prislapp är mer om att göra Apple klockasporten verkar rimlig på $ 349 än det handlar om att sälja stort antal av guldklockor.

För att tala om tiden har vi smartphones istället – den moderna versionen av fickuret.

Och precis som miniatyrisering och mode såg fickur ersättas med armbandsur, är Apple satsar på att någon gång Smartwatch kommer att ersätta smartphone.

Det är en ganska bra satsning, även om det inte kan hända under ganska många år ännu. Den största frågan om smartwatches är timing: Jag förväntar Apple Watch att vara en kamrat enhet till iPhone för åtminstone de närmaste tre till fem år innan slutligen kommer det enbart.

Så säker, är Apple Watch mode lek, och visst, berättar den tiden. Och visst, är batteritiden är begränsad och för mig åtminstone det kan inte konkurrera med elegans av de bästa schweiziska klockor.

Men koppla in den enorma Apple App ekosystem och längre sikt enheter som detta kommer att vara en fjärrkontroll för ditt liv, det sätt som du erkänns av och interagera med andra devces i ditt hem och kontor, till exempel.

Det är säkerligen den verkliga slutspelet för enheter som detta, inte berätta tiden. När det gäller huruvida det kan lyckas, titta på detta utrymme.

Smartwatches genom tiderna, ett galleri

Tidigare på måndag morgon Öppnare

denna webbplats granskning: En vacker, fet klocka, med komplikationer, Apple sätter ribban högt för smartwatches på första försöket, Hidden port för Apple Watch kan användas för att ladda det, kanske mer, 7 tips och tricks för att få ut mesta möjliga av din nya Apple Watch

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

3D-utskrifter händer på: Att arbeta med trä

? CommBank samarbetar med Barclays för mobila betalningar, innovation fintech

Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang

Har Apple förlorat sin religion enkelhet, Apple Watch: När kommer det att bli ett elverktyg för arbete, Can Samsung slipa sin kant mot konkurrens, Microsoft och Apple dödar lösenord:? Tummen upp till det, om du vill att vår metadata, visa oss din, på MWC, kommer Samsung, Android fält kunna svara Apple, Apple Watch: Vad betyder framgång ser gillar, Missnöjd över big data? Kanske är det att visualisering, magiska lådan beroende, kr för 2015: De lösningar som vi behöver i affärs tech, jakt hackare: Tuff och hårdnar, men viktigare än någonsin, Windows 10: Tre saker man måste göra för att lyckas

? Innovation, M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, 3D Printing, 3D-utskrifter händer på: Att arbeta med trä, Banking, CommBank partner med Barclays för mobila betalningar, fintech innovation, innovation, Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang?

Apple Watch