Varför (de flesta) hårddiskar behöver andas

Kanske har du sett en hårddisk spec: Drift höjd: -1000 till 10 tusen fot (-305 till 3048 meter). Hårddiskar – med ett anmärkningsvärt undantag – kräver luft för att fungera, och lufttrycket inuti enheten måste variera med utanför höjd.

Varför

Lagring, NetApp lanserar mid-tier system för uppgifts sjöar, samarbetar med Zaloni, Cloud, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, datacenter, Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinera, lagring, Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip

Enheter behöver luft eftersom läs- / skrivhuvudena är noggrant utformade för att “flyga” över media tack vare den snabba rotationen – 120 gånger per sekund i 7200RPM enheter – av diskarna. Skivorna själva är mycket smidig – metall pläterad och smörjas – för att hålla huvudet stabil.

Ökningen av big data och efterfrågan på realtidsinformation sätter mer press än någonsin på företag lagring.

De flygande höjder är liten. Föreställ dig en 747 flygande 6 inches ovanför marken på 600 miles i timmen. Det motsvarar ungefär vad en hårddisk huvud gör hela dagen, för år.

Huvudet vilar på ett luftlager vars beteende beror på mediehastighet, lufttemperatur och lufttäthet (luftfuktighet kan vara en faktor också, men låt oss bortse från det i dag). Vid havsnivå genomsnittliga lufttätheten är nästan 15 psi, men sjunker med nästan en tredjedel på 10.000 fot. Noggrann huvud konstruktion möjliggör tillförlitlig ska fungera vid de angivna höjder, men går utöver dem höjer risken för ett huvud krasch.

Ett huvud krasch är när, tack vare chock eller partiklar, huvudet har inslag mediets yta. Den resulterande skräp garanterar nästan att skivan snart kommer att misslyckas. Föreställ dig att 747 slå en åtta tums log på marken vid 6 inches höjd. Smäll!

Utan ett aspirationshål, skulle driv s topp- och bottenplattorna måste vara mycket tyngre att hantera de tryckförändringar. Avvägningen är inte värt det.

Nästan alla hårddiskar har luftnings hål. Här är en bild av en från en gammal anteckningsbok enhet

R. Harris

Idag driv leverantörer sällan märka aspirationshålet, utan i stället för en generisk varning inte täcka eventuella driv hål. Men det finns bara en som räknas.

Eftersom hårddiskar är benägna att katastrofala fel om utländska partiklar – som hår, damm, rök – Ange tillverkade-in-a-renrum enhet, hur är den omgivande luften renas? Med ett filter.

Filtret är den vita material i hörnet av – mycket smutsig! – Hårddisk ovan. Det är allt som behövs.

Hårddiskar är fantastiska enheter: massproducerade, hög precision, låg kostnad och relativt långlivade. De nya HGST helium enheter är de första enheterna att vara helt förseglad – ingen aspirationshålet – för att hålla helium inuti enheten.

Eftersom helium är en / 7. Densiteten för luft, tryckförändringar är mycket mindre av ett problem. Det största ingenjörs problemet var att räkna ut hur man håller helium förseglade inuti enheten. Lasersvetsning är svaret.

Naturligtvis SSD inte har tryckproblem, vilket gjorde dem populära med militären, även om de kostar $ 4 / MB. Ändå ödmjuka hårddisk kommer att vara med oss ​​under de kommande årtiondena och det är bra att veta hur de fungerar.

Kommentarer välkomna, som alltid.

NetApp lanserar mid-tier system för uppgifts sjöar, samarbetar med Zaloni

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip

Hur

Storage Bits ta