Varför jag inte återställa säkerhetskopior på mina iOS eller Android-telefoner

Tidigare i veckan, delade jag min iOS 8.4 uppgradering elände och lösningen för att åtgärda problemen.

Smartphones, USA: s regering: Sluta använda Samsung Galaxy Note 7 just nu, Apple, Mycket prisvärt: Best Buy säljer ursprungliga Apple Watch för bara $ 189, Apple, dessa iPhone och iPad kommer alla att bli föråldrade den 13 september, Mobility, T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod

Om du missade det, programvaran installerad bra på min iPhone 6 men luren kördes mycket varmt, även när man sitter i viloläge. Batteriet tömning mycket snabbt också, att förlora en halv avgift i så lite som tre timmar. Och glasyren på kakan var en telefon app som hålls frysning.

Efter några felsökning blev det klart för mig att iOS 8.4 uppgraderingen var orsaken. Men jag visste att det var en isolerad fråga eftersom jag inte hade sett många andra människor med samma fråga. Uppenbarligen var det specifikt för min iPhone. Som ett resultat, återställer jag helt luren och utfört en fullständig installation av iOS 8.4 istället för att fortsätta att köra den uppgraderade – eller korrigerad – version.

Det åtgärdat problemet, min iPhone 6 löper smidigt och sval vid beröring.

När du delar processen med läsarna, noterade jag att jag aldrig återställa en säkerhetskopia till mina telefoner, som går för Android såväl som iOS. Det finns två skäl till detta.

Först har jag sett ett antal uppgraderingar gå fel på enheter under de senaste 20 åren. Dessa har varierade från gamla HP Jornada – minns dem? – Till Windows-datorer till gamla och nya tabletter upp till nutid. Och jag har också se några av initiala problem på restaurerade system faktiskt komma tillbaka när återställa en backup. I huvudsak, efter fastställande av dåliga uppgraderingen eller fråga, kommer frågan tillbaka genom återställningsprocessen.

Varför gå till alla besväret att åtgärda problemet när du ska bara potentiellt lägga tillbaka med en återställd säkerhetskopia? Oddsen är att i den senaste fallet, eftersom det verkade vara ett systemnivå problem, frågan skulle inte ha kommit tillbaka genom återställningen men jag ville inte ta mina chanser. Och en “ren” telefon ger mig en annan möjlighet, som är den andra anledningen till att jag inte återställa säkerhetskopior.

Jag har varit att köpa iOS och Android-appar sedan 2008 och har förmodligen köpt ett par hundra på båda plattformarna. Nu när det är 2015, jag verkligen inte behöver dem alla, särskilt de som är föråldrade eller sådana som jag inte har använt i åldrar. Återställa en säkerhetskopia skulle sätta många av dessa mindre använda appar tillbaka på min mobil, slösa utrymme och resurser.

I stället för att återställa dem tillbaka, jag lägger helt enkelt mina mest använda, kärnapplikationer omedelbart efter en hel operativsystem installera. Dessa är bara grunderna: Facebook, Twitter, Google Plus, Nest, och mina bank apps. Jag använder dem varje dag.

Jag sedan installera andra program på ett behov när det behövs. Jag planerar att göra några resor senare i år så när jag boka min resa, jag ominstallera Tripit att hantera min resplan, till exempel. Jag behöver inte det nu dock. Samma sak gäller för andra program som jag använder i betydligt mindre utsträckning.

Slutresultatet är en mycket renare telefon erfarenhet som har inte sidor och sidor av startskärmarna fyllda med program som jag sällan använder.

Det bidrar också till att för bättre eller sämre, antog jag molnet för att lagra nästan alla mina uppgifter. När jag kan, jag väljer att lagra data på nätet så att jag kan komma åt den från vilken telefon som helst, surfplatta eller dator.

Apple redan delade två sätt det kommer att bli lättare att passa uppgraderingen iOS 9 programvara på din iPhone. Nu har det en tredje metod för att se till att iOS utnyttjandegraden är hög.

Mina bilder, till exempel, är alla upp till Google så fort jag knäppa bilder. Kontakter, e-post, musik, video och kalendrar? De är alla på nätet också. Så jag behöver inte återställa alla data till en handenhet, konfigurerar jag bara mina program för att komma åt data i molnet. Visserligen är det inte ett alternativ för alla.

Vissa commen till min berättelse tidigare i veckan frågade hur jag återställa mina meddelanden, till exempel. Svaret är: Det gör jag inte. Jag är inte den typen av person som använder en meddelandeklient som ett lagringssystem, även om jag förstår att många människor gör.

När mina meddelanden samtal görs, jag bort det. Om det finns information jag behöver från ett meddelande, jag sparar det helt enkelt till lämpligt system som behövs, dvs .: Jag lägger ett telefonnummer eller adress till mina kontakter.

En lösning för dem som vill hålla meddelande information för framtiden är att ta en skärmdump av den och spara den till Evernote eller liknande app. Du kan söka efter text i bilder och hitta information helt enkelt.

Återigen, detta är helt enkelt hur jag återställa en telefon eller surfplatta. Jag säger inte att det är ett svar för alla. Men det fungerar bra för mig och ger mig en chans att städa när det gäller äldre program och information.

USA: s regering: Sluta använda Samsung Galaxy Note 7 just nu

Mycket prisvärt: Best Buy säljer ursprungliga Apple Watch för bara $ 189

Dessa iPhones och iPads kommer alla att bli föråldrade den 13 september

T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod