Varför Oracle kan vinna sina miljarder från Google

kommentar Den pågående volley av stämningsansökan mellan Oracle och Google fortsätter, och det är klart att mjukvarujättens vill miljarder dollar i Android skador. När du undersöka några av de rörliga delarna, Oracle ser ut som det bara kan få vad den vill.

Smartphones, USA: s regering: Sluta använda Samsung Galaxy Note 7 just nu, Apple, Mycket prisvärt: Best Buy säljer ursprungliga Apple Watch för bara $ 189, Apple, dessa iPhone och iPad kommer alla att bli föråldrade den 13 september, Mobility, T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod

Tidigare i veckan i en domstol dokument, Google slet Oracles sakkunnig och hävdade att företaget inte skulle få en bit av Android-relaterade annonsintäkter. Oracle sköt tillbaka med en annan ansökan säger att Google redacting för mycket i ett försök att förvränga situationen. Den viktigaste faktorn i Oracles senaste ansökan är att Google försökte gömma “hänvisningar till det faktum att Oracle skadeståndstalan i detta fall är i miljarder dollar”.

Oavsett fördelarna med Oracles stämning mot Google, är det svårt att inte lägga märke till att sökanden har vissa viktiga fördelar. Med tanke på att Google har en pågående intäkter, det finns en hel del som står på spel i denna kommande rättegången för att avgöra om Android bryter Java patent. I slutändan kan Oracles US $ 1,3 miljarder skadestånd SAP ser ut kundens förändring.

Bland Oracles viktigaste fördelarna

Patent: JMP Securities analytiker Patrick Walravens noteras att Oracle “bär en stor pinne i patenttvister”. Varför? Oracle har en ton av patent – många förvärvade genom Sun förvärvet. Walravens skrev

Detta Google nackdel är anledningen till att företaget försöker köpa Nortels patentportfölj.

Den juridiska team: Oracle använder David Boies av Boies, Schiller och Flexner LLP. Det är den juridiska team som vann Oracle US $ 1,3 miljarder SAP. Oracles andra advokatbyrå i Oracle vs Google fall Morrison och Foerster, som har Michael Jacobs som bly advokat. Jacobs hjälpte Apple att besegra en patentintrång rättegång i sammandrag dom.

Oracle är inte skrämmas. En lång tid tech watcher sade i går att “Oracle tror att det kan stämma alla sina konkurrens i glömska”. Med tanke på SAP vinna, det är bara logiskt att Oracle skulle fortsätta att köra en vinnande spel.

Avkastningen på investeringen motiv: När Oracle köpte Sun Microsystems, Java var en av kronjuvelerna – trots att programmet var aldrig riktigt penningvärde. Vid den tiden, Oracles förvärv av Sun Java såg ut som det var mer en fråga om att styra sin egen programvara öde. Oracles middleware är till stor del Java-baserad. Men låt oss säga att Oracle får en trevlig runda tal i skadestånd från Google, som US $ 2 miljarder dollar, och sedan löpande betalningar för Android-enheter. Oracle betalat US $ 5,6 miljarder netto av kontanter och skuld för Sun. Enkelt uttryckt, om detta Android rättegång studsar Oracles sätt kan företaget återfå hälften av sitt utlägg för Sun förvärvet.

Man skulle kunna tro att Google och dess nästan obegränsade resurser skulle vinna de flesta stämningar. Skillnaden den här gången är att Google står inför en lika välbärgade fiende med en bit av en attityd.

Via webbplatsen USA

USA: s regering: Sluta använda Samsung Galaxy Note 7 just nu

Mycket prisvärt: Best Buy säljer ursprungliga Apple Watch för bara $ 189

Dessa iPhones och iPads kommer alla att bli föråldrade den 13 september

T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod