Varför President Obama är mindre än imponerad efter dikning BlackBerry telefon

USA: s president Barack Obama har slutligen övergav sina ikoniska BlackBerry-telefoner, men smartphone ersättning tilldelas honom är mindre smart än du tror.

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

BlackBerry – tidigare RIM – var en gång överst i högen när det kom till företag och statliga användare angelägna om att säkra sina mobila enheter och innehåll lagras inom. Men tiderna har förändrats, och företaget är nu kämpar mot rivaler inklusive Silent Circle och ramped upp Android smartphones baserade på säkerhet, inklusive Samsungs Knox, att hålla sig relevant i dagens företagsmarknaden.

En av BlackBerry stora affärs förespråkare är USA: s president Obama, som en gång var ständigt sågs springa omkring med olika BlackBerry-modeller. Som en av de få enheter som godkänts av användning av amerikanska försvarsdepartementet, har president setts sen med BlackBerry Curve 8300 telefoner, samt en BlackBerry Curve 8900.

: Obamas prylar: Vad tech inte använda president?

Dock verkar det som om BlackBerry har förlorat sin lyster. I en nyligen framträdande på Tonight Show med Jimmy Fallon, avslöjade den amerikanska ledare att BlackBerry har slutligen visats dörren till förmån för en ny smartphone.

För Obama, men det kanske inte är den högteknologiska uppgradering han ville.

Med tanke på säkerheten, den namnlösa men “state-of-the-art” smartphone har dumbed till den grad att alla grundläggande funktioner som vi tar för givet – som att ta bilder, lastning och spela musik eller skicka sms, har hindrats av presidentens säkerhetsgrupp.

Du måste också fundera över om du kan ringa BlackBerry ersättning en “smartphone” alls eftersom det kommer inte heller att låta presidenten ringa ett samtal.

Obama säger att när han ser den första damen och hans döttrar att använda sina mobila enheter – med alla de funktioner som kommer med dem – han kan inte låta bli att vara svartsjuk.

Har dina tre år gamla har en av dessa spel telefoner ?, “frågade Obama Fallon.” Det har fått, liksom, klistermärken på den. Och du [mime göra telefonsamtal] till din imaginära vän? Det är telefonen jag har.

Den nya smartphone kan vara en dålig ersättning, men i slutet av sin mandatperiod som president vävstol närmare, kommer Obama snart att kunna gå tillbaka till att vara “high-tech guy” han var innan Vita huset.

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

USA brottsbekämpande kasta nätet bedragare bakom galler

Säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer, Security, USA brottsbekämpande kasta nätet bedragare bakom galler, säkerhet, FBI upptäcker överträdelser i US statligt röstning

FBI upptäcker överträdelser i amerikanska system statliga röst