Vem behöver tech? Brittiska Linkedin vill arbeta för återförsäljare

John Lewis toppar Linkbrittiska listan. Foto: webbplatsen skärmdumpen.

Socialt företagande, Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform, CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, Apple, Twitter reaktion på Apples lansering, Socialt företagande, Micro-påverkare är att förändra sättet varumärken gör social marknadsföring enligt ny rapport

Linkedin har just publicerat några listor över de företag där medlemmarna flesta vill arbeta. Som Eileen Brown noteras här tidigare i dag, “tech företag leda flocken”. I USA, Google, Salesforce, Facebook, Apple, Amazon, Uber, Microsoft, Twitter och Airbnb utgör nio av de 10 företagen.

Dock är den brittiska listan annorlunda. Napoleons gamla gipp om England som “en nation av butiksägare” ser sannare än någonsin. Brittiska medlemmar i Linkedin skulle helst vilja arbeta för John Lewis butiker, eller Harrods, eller till och med Dixons Carphone, med Selfridges, Arcadia, House of Fraser, Marks & Spencer och Net-A-Porter också göra Top 25 (nedan).

Vissa tech företag gör den brittiska listan, inklusive Google, ASOS, Amazon och Facebook. Men hälften av dem – ASOS och Amazon – är fortfarande återförsäljare, även om de gör sitt försäljning på nätet. Microsoft inte göra snittet.

Kanske är det inte förvånande. Amerikanerna vill arbeta för USA: s tech jättar, som har relativt små grenar i Storbritannien. Brits är inte lika angelägna om att arbeta för brittiska tech jättar eftersom det inte finns någon.

Inte ens Virgin Media är brittisk ägs: det togs över av USA: s Liberty Global 2013. Men EE – mobiltelefonen jätte bildas från Deutsche Telekoms T-Mobile och France Télécom Orange – är brittisk nu, efter att ha övertagits av BT i 2015.

Den brittiska listans mest mystiska försummelse? Äpple. Det är en högteknologiskt företag som har gott om butiker i Storbritannien, så – strunt de dödshot – varför inte Brits vill arbeta där?

Linkedins Top 25 Attraktorer i Storbritannien

1. John Lewis (Retail)

2. Virgin Media (telekom)

3. Harrods (Retail)

4. Google (Internet)

5. PA Consulting Group (Management Consulting)

6. ASOS (Internet-återförsäljare)

7. KPMG (Accounting)

8. Jaguar Land Rover (Automotive)

9. Amazon (Internet-återförsäljare)

10. Burberry (lyxvaror)

11. PwC (Accounting)

12. Dixons Carphone (Retail)

13. Carillion (Möjligheter Tjänster)

14. EE (Telekom)

15. Sainsburys (Retail)

16. Lloyds Banking Group (Financial Services)

17. Facebook (Internet)

18. Travis Perkins (Building Materials)

19. Interserve (Möjligheter Tjänster)

20. Selfridges (Retail)

21. Deloitte (Management Consulting)

22. Arcadia (Retail)

23. House of Fraser (Retail)

24. Marks & Spencer (Retail)

25. Net-A-Porter Group (Retail)

Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

Twitter reaktion på Apple Launch

Mikro påverkare förändrar sättet varumärken gör social marknadsföring enligt ny rapport