Verizon erbjuder glimt av sina 2011 säkerhetsutredningar

Verizon erbjuder en smygtitt på sin kommande Data Breach Investigations Report under 2012 RSA Conference i veckan.

Symantec VD: “Digitala infödingar” kommer att förändra hur vi gör affärer, Netgears ProSecure plattform hjälper SMB hantera sociala medier, Symantec samarbetar med VMware, Salesforce.com på nya säkerhetskontroller, Cisco utökar brandvägg plattform med nya kontextmedvetna åtgärder, Cisco tar mer integrerad och holistiskt förhållningssätt till nätverkssäkerhet, EMC lanserar säkerhet, riskhanteringstjänster portfölj på RSA 2012

Verizon 2011 Undersökande Response Caseload Review är tänkt att fungera som en förhandsvisning av rapporten med mer än bara statistik men också massor av arbetsbörda och resultat från säkerhetsöverträdelser som Verizon undersökta sig förra året.

Alla resultat baseras på förstahands bevis som samlats in under betald externa rättsmedicinska undersökningar av 90 dataintrång som utförs av Verizon RISK Team, och studien endast omfattar incidenter med bekräftad uppgifter kompromiss.

Dessa dataintrång undersökningar uppgick 90 i 2011, med 92 procent av attacker befunnits vara externt ursprung. Brott förblir ett globalt fenomen, men mindre än hälften av överträdelser har sitt ursprung i Nordamerika och resten delas mellan Europa, Mellanöstern och Asien-Stillahavsområdet.

Likt andra state-of-säkerhet rapporter som publicerats under de senaste månaderna från lik av Cisco och McAfee, bland annat Verizon håller med om att hacktivism och malware utgör några av de största hoten mot säkerheten i dag.

I själva verket, Verizon funnit att dessa metoder representerade 99 procent av attackerna 2011.

Här är en förklaring från rapporten

Om du tänker “Visst kan vi lagra de flesta av våra data i databaser och filservrar, men data har en tendens att sprida runt till andra typer av enheter också,” du skulle naturligtvis vara korrekt. Av denna anledning är slutanvändarenheter som vanligen utnyttjas vid brott också. Ibland är den punkt från vilken data tas, men oftare, ger de ett fotfäste i organisationen som inkräktaren stegen resten av en attack. En särskilt vanligt scenario vi har stött innebär installation av en keylogger på en användaranordning i syfte att stjäla nämnda användarens referenser till en intern applikationsserver.

Inställd på att publiceras under våren, Verizon fullständiga Data Breach Investigations Report kommer att analysera mer än 850 brott med data från fem tjock slå brottsbekämpande organ: den amerikanska Secret service, den holländska High Tech Crime Unit, den irländska Reporting och informationstjänst, den Australian Federal Police och London Metropolitan Police.

? CommBank samarbetar med Barclays för mobila betalningar, innovation fintech

Den Hyperledger Project växer som gangbusters

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Visa att testa blockchain system för internationella penningöverföringar

Bank;? CommBank partner med Barclays för mobila betalningar, fintech innovation, säkerhet, Den Hyperledger Project växer som gangbusters, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck, Bank, Visa att testa blockchain system för internationella penningöverföringar