Verizon poster sugits upp av NSA under “topphemliga” Patriot Act ordning

En “top secret” som utfärdats av en föga känd amerikansk domstol är inte så hemlig längre, efter The Guardian publicerade den på onsdag kväll.

Säkerhet, Så att inte kontrollera ett dataintrång (och varför vissa verkligen vill att du ska få “pwned”), säkerhet, nytänkande säkerhets grunderna: Hur man gå bortom FUD, Innovation, M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, säkerhet;? FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska gov’t tjänstemän

London, UK-baserade tidningen avslöjade uteslutande att National Security Agency (NSA) US har och fortsätter att suga upp miljontals Verizon kunduppgifter, inklusive uppgifter om telefonsamtal både inom USA och mellan USA och andra länder.

“Petraeus-gate” vissa amerikanska förståsigpåare kallar det. Hur viktig är det att även chefen för CIA kan ha sin e-post läses av en än vänlig inhemska underrättelsetjänst, vilket kan leda till hans avgång och global, och mycket offentlig förnedring? Här är hur.

Enligt ordern är Verizon beställas på ett “pågår dagligen” att lämna NSA information om alla samtalsdata i sina system.

Som av bolagets, 2012 fiscal fjärde kvartalet, Verizon hade 115.78 miljoner mobilabonnenter. Det är en bra bit av Verizon kunder, men ändå utesluter ett större antal övergripande kunder som drabbats av detta domstolsbeslut.

I dokumentet sägs att under Foreign Intelligence Surveillance Act (FISA) domstol, känd som FISC, var ordern beviljats ​​amerikanska Federal Bureau of Investigation (FBI) den 25 april Ordern löper ut den 19 juli – cirka sex veckor från och med nu .

Tremånaders order ger amerikanska myndighet ett oändligt utbud av data för perioden.

De data som samlas på Verizon kunder – inklusive cellulära och fasta kunder – innehåller alla samtalsinformation eller “metadata” angående samtal som skapats av Verizon mellan USA och utomlands, eller inom USA, inklusive lokalsamtal. Denna metadata, publicering rapporterade, länkar till en 2005 beslut som fastställt att cellplats lokaliseringsuppgifter är också anses vara i enlighet med denna omfattning.

Lägesdata för Verizon kunder, är därför i NSA: s händer.

Detta inkluderar dirigeringsdata, som har sitt ursprung och mottagare telefonnummer, IMEI unik telefon identifierare, IMSI nummer som används för att identifiera samtal på mobilnät, trunk identifierare, telefon telefonkort och tid, datum, och samtalets längd.

Verizon kunder som ligger utanför USA och ringa till icke-US. Invånare är undantagna från den hemlighetsfulla domstolsbeslut. Namn, adresser och finansiella data inte heller in. Som sagt, det är inte precis svårt för NSA, tillsammans med FBI, att räkna ut vem någon är från att mycket specifika data.

Detta kommer bara en månad efter den tidigare FBI terroristbekämpning agent Tim Clemente berättade CNN att den amerikanska regeringen kan få personliga och känsliga uppgifter, och att det är “fångas som vi talar, vare sig vi vet det eller vill det eller inte.”

EU: s medborgare och företag varnas mot att använda molnet över risken för att den amerikanska brottsbekämpande och underrättelsetjänster kan få din personliga rekord. Här är hur USA kan få dina data, även om du är baserad i EU.

Det är inte klart om andra mobilnätverk, såsom AT & T, T-Mobile och Sprint har riktats med liknande eller identiska teckningsoptioner. Key “munkavle ordning” bestämmelser innebär att FISC domstolsbeslut inte tillåter någon, inklusive ovanstående, att avslöja för att vem som helst.

Det återupplever liknande beställningar under Bush-administrationen, där NSA beordrades att avlyssna utan options amerikanska medborgare i en mass övervakningsprogram inhemska. En AT & T whistleblower avslöjas att cell företaget var “delaktig” i USA: s regering övervakning av telefonsamtal, Web aktivitet – inklusive historia och e-postadress – och textmeddelanden data för amerikanska invånare.

Avlyssning stoppades i januari 2007. Under 2008 FISA Ändringar lagen infördes.

För första gången i Obamas tid i regeringsställning, visar det dokument som miljontals amerikanska medborgare och invånare är under bevakning av regeringen – om de ens misstänkta för att begå ett brott eller inte.

Det intressanta faktorn här är att FISC kan beställa en sådan utbredd snooping under förutsättning att amerikanska medborgare skulle kunna kommunicera med utländska medborgare – som enligt FISA, en sådan snooping tillåten. Men den viktigaste faktorn här är “invånare” och inte “medborgare.” FISA bemyndigar också utbredd snooping på “personer” i USA, så länge de är juridiskt tillåtet att vara där.

Det var trots allt utformat och bringas i lag 1978, på höjden av det kalla kriget, där spioneri var utbredd över hela USA, Europa och Ryssland.

Men frågor kvarstår över varför. Ingen tycks veta exakt varför Verizon riktades med en “top secret” domstolsbeslut.

En amerikanska sekretessgrupp har varit framgångsrik i att få ett dokument släppts som beskriver hur amerikanska myndigheter tolkar FISA snooping lag. Problemet är att de flesta av det är inte läsbar.

Enligt § 215 i Patriot Act, först förde ut i oktober 2001, bara en månad efter den förödande terroristattacken i New York City “affärshandlingar” kan förvärvas av de amerikanska underrättelsetjänster – som NSA och FBI – i stora delar med en enda teckningsoption.

Det gör det också möjligt någon “konkret sak” som skall förvärvas av regeringen, såsom böcker, kvitton, och även privatägda databaser, till exempel i detta fall.

Förra året, Senator Ron Wyden (D-OR) och senator Mark Udall (D-CO) avslöjade samtidigt under US sekretess lagar: “Vi får till ett gap mellan vad allmänheten tror att lagen säger och vad den amerikanska regeringen hemlighet tror att lagen säger. ”

De varnade särskilt om “affärs bestämmelser” i Patriot Act som gör det möjligt för USA: s regering att förvärva stora mängder data med en enda berättigande, inklusive journaler, så länge som det avser en intelligens utredning.

Hemligheten tolkning av “affärshandlingar” tillhandahållande av det amerikanska justitiedepartementet ledde de två senatorer att tala, om än inom ramen för de amerikanska sekretesslagar, att avslöja att det fanns en “hemlig tolkning.

Avsnitt 215 har redan använts för att erhålla körkort, kreditkort, bil, och lägenhet poster. Sådana register är inte inom parametrarna för den fjärde rättelsen, som skyddar invånare från “orimliga” sökningar, eftersom utan tvekan de inte betraktas som en “sökning.

Patriot Act Bestämmelsen innebär också att en sådan ordning måste godkännas av den hemliga FISC, och kan vara så länge som uppgifter som begärs är relevant för en terrorist utredning. Sådana undersökningar kräver inte mycket, men.

I grund och botten, Verizon kunde inte göra något åt ​​detta, även om det ville. Det är inte tillåtet att lämna något om denna order, och naturligtvis avböjt att kommentera till The Guardian.

Hur man inte att kontrollera ett dataintrång (och varför vissa verkligen vill att du ska få “pwned”)

Re-thinking säkerhets grunderna: Hur man gå bortom FUD

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän