Verizon utarbetar Geek Squad för SMB helpdesk tjänster

Telekommunikationsjätten Verizon har skapat en ny uppsättning av IT-supporttjänster med fokus på små och medelstora företag, och det har plockat Best Buy Geek Squad att leverera dem.

SMB, GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP, SMB, Video: 3 ovärderliga tips från kända tech entreprenörer, SMB, Video: 3 tips för att anställa Millennials, Enterprise Software, Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: betala för att spela

“Verizon kommer att använda Geek Squad växande fjärrsupport kapacitet tillsammans med våra andra supportkanaler för att se till att kunderna får först IT vägledning var och när de behöver det”, sade George Sherman, Senior Vice President för Best Buy Services.

Tjänsterna inom IT Help Desk varumärke (jag älskar enkla namn) kör en allt från installation och implementering av ny teknik för att datavirus och skadliga program sanering att inrätta en dataarkivering och backup tjänst för informationsskydd. Tjänsterna kan användas antingen personligen, via Geek Squad rikstäckande tekniker, eller via fjärranslutningar.

Alla nivåer av tjänsten inkluderar 24×7 telefon och online-support. Avancerad nivå fokuserar på att mobilisera anställda med tabletter och smartphones, vilket ger virtuella anslutning privat nätverk för att säkra dem. Premier nivå tillför löpande övervakning av utrustning, system för lapp och uppdateringar och applikationsunderhåll.

GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP

Video: 3 ovärderliga tips från kända tech entreprenörer

Video: 3 tips för att anställa Millennials

Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela