Vietnam stärker öppen källkod insatser

Singapore-den vietnamesiska kommunistpartiets (VCP) har tecknat ett avtal med chipjätten Intel för att stärka landets öppen källkod insatser.

SMB, Video: 3 tips för att anställa Millennials, Enterprise Software, den största hemligheten i social: Brand samhällen finns överallt, stora datamängder, de smutsigaste lilla hemlighet om stora uppgifter: Jobb, Robotics, bygga en smartare robot med djup lärande och nya algoritmer

I affären, inked av båda parter förra månaden, kommer Intel etablera en ny öppen källkod labbet i Vietnam för att testa och utveckla programvara med öppen källkod som kommer att driva vissa 27.000 Intel-baserade datorer som används av VCP.

Den fem-års kontrakt leddes av centralkommittén för forskning och utbildning (CCSE), en organisation som ger råd till VCP om politik inom vetenskap och utbildning, enligt ett uttalande från Intel.

Genom öppen källkod labbet kommer chipmaker också erbjuda en rad stödtjänster såsom tekniska undersökningar, utrustning uppställningar och programvara utbildning.

Le Quang Huy, chef för CCSE Resource Center, sade öppen källkod kan skörda i fördelar såsom säkerhet, tillförlitlighet, produkt lokalisering och skapande av immateriella rättigheter.

Avtalet sammanfaller också med det styrande partiets IT examensarbete påskynda e-statliga insatser, som beskrivs i den nationella planen för Open Source Software Development and Application i Vietnam.

Landets IT-projekt syftar till att påskynda tillämpningen och utvecklingen av programvara med öppen källkod, förbättra upphovsrättsskydd och minska kostnaderna för investering. Dessutom kommer landet också bilda ett team av kompetenta tekniska experter i öppen källkod för att skapa produkter som är anpassade till inhemska behov.

Än Trong Phuc, Intels landschef för Vietnam, sade: “Intel har förbundit sig att arbeta med globala och lokala industriledare att erbjuda integrerade, trimmade och testade e-förvaltningslösningar.”

Vi är fast beslutna att arbeta med CCSE att bygga en robust öppen källkod datorlösning som kommer att öka kontorsautomation effektivitet och transaktionskundaktiviteter över partiet.

En Singapore-baserade Intel talesman avböjde att avslöja vilka programvarupartners kommer att ge öppen källkod produkter som anges i avtalet.

Vietnamesiska myndigheterna är enligt uppgift att vända sig till öppen källkod i ett försök att minska piratkopiering, en del av dess frihandelsavtal med Förenta staterna och dess inträde i Världshandelsorganisationen.

Enligt senaste piratkopiering siffror från industrin grupp Business Software Alliance, piratkopiering nivå i Vietnam uppgår till 90 procent under 2005, en minskning med 2 procentenheter från föregående år.

I juli, en IDC-bolag Statliga Insights, konstaterade i en rapport att öppen källkod kommer att ta fart snabbare inom den offentliga sektorn än andra marknader.

Regeringen programvarubehov är unika eftersom regeringar utför en unik funktion – service till medborgarna “, säger Shawn McCarthy, chef för leverantörs program på regerings Insights Till skillnad från den privata sektorn, regeringar gynnas fortfarande av koden som skapas och utvecklas även om. koden är fritt tillgänglig för andra, sade han.

Statliga Insights räknar med att den andel av de totala offentliga IT anslagen till öppen källkod kommer att växa med 30 procent årlig tillväxt över hela världen.

Detta är samma typ av aggressiv tillväxt som vi såg i början av Linux “, sade McCarthy.” Det finns anledning att tro att denna tillväxt kommer att fortsätta förbi 2010, vilket gör både traditionella och regerings samordnade projekt med öppen källkod en kraft att vara räkna med under nästa årtionde.

“Myndigheter utvecklar nu sina egna öppna kod arkiv och arbetar också med systemintegratörer för att utveckla nya statliga specifika lösningar med öppen källkod”, säger han.

Video: 3 tips för att anställa Millennials

Den största hemligheten i social: Brand samhällen finns överallt

Den smutsigaste lilla hemlighet om stora uppgifter: Jobb

Att bygga en smartare robot med djup lärande och nya algoritmer