Vietnams IT väg till sociala framsteg

I december 1986 Vietnam – under sitt Doi Moi (förnyelse) policy – beslutade att flytta från en planekonomi till en som bygger på marknadsdynamik. För detta ändamål har landet gjort betydande framsteg byggnadsinvesteringar och upprätthålla tillväxt.

SMB, Video: 3 tips för att anställa Millennials, Enterprise Software, den största hemligheten i social: Brand samhällen finns överallt, stora datamängder, de smutsigaste lilla hemlighet om stora uppgifter: Jobb, Robotics, bygga en smartare robot med djup lärande och nya algoritmer

Regeringen i 2003 presenterade “Vietnam Science and Technology Development Strategy 2010”, vilket höjde statusen på landets vetenskapliga och tekniska utvecklingen, tillsammans med utbildning, som viktiga fundament för att öka industrialisering och modernisering processer i Vietnam.

Bland landets tidiga insatser var byggandet av två högteknologiska områden i Hoa Lac och Ho Chi Minh-staden.

Lam Nguyen, IDC Vietnam land regissör, ​​sade lokala provinsregeringar tilldelas också mark för att inrätta högteknologiska parker för att locka utländska investerare med skattelättnader och förmånliga investerings fördelar.

Truong Gia Binh, ordförande i Vietnam Software Association (VINASA), sade landets mjukvaruindustrin gett upphov till 10 år sedan när flera företag började fokusera på att utveckla applikationer som krävs av den inhemska marknaden. Dessa affärsverktyg ingår human resource management, redovisning, kontor ledning och dokumenthanteringsprogram, sade Truong.

År 2000, en del företag skiftat fokus och tittade på program som syftar till att hjälpa stora företag. Med det Vietnam lagt Enterprise Resource Planning (ERP) program för dess utveckling mjukvarumarknaden. Förutom företag som Microsoft, Oracle och SAP, som gav affärssystem, vietnames IT-leverantörer var också kan utveckla ERP-applikationer.

Truong sade i en e-postintervju: “För närvarande är ERP fortfarande mycket varmt i Vietnam.”

Förkärlek för outsourcing, lokal IT-företag har också identifierat outsourcing som en annan viktig marknad, och sedan 2000 har börjat att tillhandahålla sådana tjänster.

Lam sade att landet är aggressivt utbilda sina folk i hopp om att bygga Vietnam som en regional offshore nav för outsourcing.

Vinasa s Truong noteras att vid uppkomsten av Vietnams outsourcing år 2000, spottas sektorn några US $ 50 miljoner dollar i intäkter.

För närvarande är Vietnams mest framgångsrika marknad för outsourcing Japan, med mer än 70 procent av outsourcing intäkter eller US $ 498.000.000, 2007. De andra stora marknader för Vietnam är USA och Europa.

Luxoft VD och koncernchef Dmitry Loschinin berättade webbplatsen Asien: “Vi ser mjukvaruutveckling som ett särskilt ljuspunkt på grund av den gynnsamma teknisk kompetens och utbildning i Vietnam.” Det ryska företaget tillhandahåller mjukvara ansökan och produktutvecklingsoutsourcingtjänster, och gjort sitt inträde i Asien i april via en ny leveranscenter i Vietnam Ho Chi Minh-staden.

IDC: s Lam sade att regeringen vill också uppmuntra Vietnamesiskt baserade utomlands att återvända till landet och etablera teknikföretag som kan locka offshore outsourcingavtal.

Regeringen hoppas också att locka IT-leverantörer för att ställa in monteringsutrustning och testcenter i Vietnam, tillade han. “Målet är att locka utländska direktinvesteringar i landet, och att bygga Vietnam till en låg kostnad regional nav” analytikern sagt.

Enligt Stree Naidu, Tumbleweed Communications regional vice VD för Asia Pacific och Japan, är den vietnamesiska IT-sektorn blomstrar med uppförandet av fabriker och fabriker av stora företag som Intel, NEC, statistik ChipPac och andra välkända tillverkare.

[Men], måste IT-infrastruktur som ska inrättas snabbt för att tillgodose så stor tillväxt, särskilt i Ho Chi Minh-staden “, Naidu sade i en e-postintervju.

Hittills har Vietnam varit fri från många kulturella eller politiska frågor, i jämförelse med Kina, och dess yngre befolkningen är mer angelägna om att lära sig nya tekniker “, förklarade han.” Naturligtvis, en av de viktigaste faktorerna är Vietnams låga löner i jämförelse med sina grannländer “, sade han.

Video: 3 tips för att anställa Millennials

Den största hemligheten i social: Brand samhällen finns överallt

Den smutsigaste lilla hemlighet om stora uppgifter: Jobb

Att bygga en smartare robot med djup lärande och nya algoritmer