Vilka stora uppgifter innebär för småföretag

Tänk ditt företag är för liten för att dra nytta av analyskapacitet och insikter som erbjuds av så kallade “big data” program? Tänk om.

SMB, GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP, SMB, Video: 3 ovärderliga tips från kända tech entreprenörer, SMB, Video: 3 tips för att anställa Millennials, Enterprise Software, Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: betala för att spela

Medan de flesta småföretag aldrig skulle drömma om att installera infrastrukturen för att köra massiva dataanalystillämpningar på grund av kostnaderna för att ett antal programutvecklare -, bland annat välkända redovisning programleverantören Intuit, – utvecklar tjänster som små och medelstora företag (SMB ) kommer att kunna använda för att härleda fler insikter om sina kunder, marknadsföringskampanjer och finansiella ställning.

Ett exempel är SiSense, som gör det möjligt för små företag att dra information från transaktions statistik samlas på deras e-handelssajter och i CRM-databaser (inklusive Salesforce.com).

Företagets business intelligence programvara, Prism, är avsedd att användas av affärsanalytiker (snarare än IT-experter) som är intresserade av att köra “själv tjäna analyser”, säger Amit Bendov, VD för företaget.

Prism kan visualisera trender ganska mycket i farten. Företag kan köpa förmågan på en prenumerationsbasis eller via en licens på plats. Även om det finns gott om logotyper för massiva konsumentvarumärken på SiSense webbplats, företag så små som 10 personer som använder programmet regelbundet för att samla in mer business intelligence från de uppgifter som de har samlat, säger Bendov.

“Vårt uppdrag är att göra den tillgänglig för alla”, sade han.

Det är också filosofin bakom Intuit nya stora uppgifter tryck meddelade i mitten av december. Intuit strategi är att bättre utnyttja den kollektiva uppgifter av mer än 60 miljoner konsumenter och att låta sina kunder att dra nytta av denna “kollektiva visdom.” Företaget har inte för avsikt att dela något som är privat, men i framtiden kommer Quickbooks Online-användare att kunna köra fler analyser mot sina egna uppgifter, liksom uppgifter bakom samlas över nätverket.

Ett exempel är funktionen Quickbooks Online Trends, som visar små företag hur deras intäkter och resultat stack upp mot sina kamrater. Eller Intuit Loan Finder, som kommer att hjälpa dem att generera information som hjälper initiativ finansiera tillväxt, till bästa möjliga pris tillgängliga.

Big data har länge setts som en möjlighet för stora företag “, säger Brad Smith, vd för Intuit, i ett uttalande om det nya initiativet.” Vi tror faktiskt att den största möjligheten är att ge konsumenter och småföretag kraften av data . Vi ser fram emot en ny era där stor uppgifter gynnar den lilla killen.

Om du tänker på det, finns det ingen anledning till varför alla småföretag som är starkt beroende av verktyg såsom Google Analytics – som erbjuder marknadsföringskampanj statistik – inte ska leta efter samma rapporteringsfunktioner för andra uppgifter företaget. I själva verket, så kallade “big data” analys är förmodligen något som bör bli en check engångspost för alla molntjänster som ditt företag kan överväger.

GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP

Video: 3 ovärderliga tips från kända tech entreprenörer

Video: 3 tips för att anställa Millennials

Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela