Village Roadshow utebliven för piratkopiering forum

Som kommunikationsminister Malcolm Turnbull skickar ut inbjudningar till ett offentligt forum tittar på sätt att minska på nätet intrång i upphovsrätten, kommer en märkbar frånvarande vara frispråkig Village Roadshow Co-CEO Graham Burke, som berättade minister forumet skulle domineras av “galningar” bara intresserad i “stöld av filmer”.

Säkerhet, Så att inte kontrollera ett dataintrång (och varför vissa verkligen vill att du ska få “pwned”), säkerhet, nytänkande säkerhets grunderna: Hur man gå bortom FUD, Innovation, M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, säkerhet;? FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska gov’t tjänstemän

Regeringen förra månaden släppte en, online-upphovsrättsintrång diskussionsunderlag, som beskriver potentiella förändringar i lagstiftningen för att tvinga internetleverantörer att ingripa och avskräcka sina kunder från att ladda ner intrång tv-program, filmer och musik – eller hittas ansvarig för användarnas agerande .

Vid tidpunkten för offentliggörandet, Turnbull anges, det skulle vara ett offentligt forum som hölls för industrin och konsumentgrupper att göra sina tankar känd om förslaget, och inbjudningar skickades ut idag för forumet, som ska hållas i Sydney på tisdag September 9.

En studie har funnit att tre strejker politik inte fungera, även om konsumenterna överskattar vilka kanaler övervakas för piratkopiering.

Turnbull är värd för evenemanget, och det kommer att bli en paneldiskussion som omfattar en siffror från över tele- och innehållsindustrin och grupper konsumenträttigheter.

Vid evenemanget kommer att vara iiNet vd David Buckingham, Telstra verkställande direktör Jane Van Beelen, Foxtel VD Richard Freuden, APRA VD Brett Cottle, Val vd Alan Kirkland och författare / producent Peter Duncan.

En märkbar frånvarande från händelsen är Village Roadshow Graham Burke, som har på senare tid rampas upp sina samtal för regeringen att slå ner på australier ladda ner upphovsrätts intrång tv-program och filmer på nätet, om att inverkan på hans verksamhet, bakom sådana filmer som Lego filmen skulle vara förödande.

Vi gör AU $ 2,6 miljarder till ett värde av filmer i Australien. Om piratkopiering sak inte spikas, det är över kompis. O-V-E-R, “Burke, berättade webbplats i juni.

Burke idag berättade webbplatsen han skulle vara utomlands vid tidpunkten för händelsen. Men i ett e-postmeddelande som erhållits genom webbplatsen skickas från Burke till Turnbull och andra VD: ar och industrisiffror inklusive chefer på Telstra, Optus, iiNet, Foxtel, nyheter, den Communications Alliance och ARIA inbjudna till forumet tidigare denna månad, sade Burke hans företag inte skulle delta i evenemanget på grund av “galningar” dominerar sådan händelse

Käre Malcolm.

Mitt företag inte är beredd att delta i forumet. Som uttrycks till dig tidigare dessa Q och en stil format bedöms av buller på natten och med tanke på den föreslagna platsen Jag tror att detta kommer att viktas av galningar.

Det som står på spel här är framtiden för australiska filmproduktion själv och det är alltför avgörande betydelse för Australiens ekonomi och tyget av vårt samhälle att äventyras med vad som kommer att vara en mycket liten grupp vars dolda agenda är stöld av filmer.

Vänliga hälsningar.

Graham.

Burke bekräftade att den webbplats som han skickade e-post till minister och övriga ledande befattningshavare.

Village Roadshow har varit en deltagare i diskussionerna om intrång i upphovsrätten i det förflutna, och är en medlem av den australiensiska Screen Association – tidigare känd som den australiska Federation Against Copyright Theft – de tvistande parterna som ägde iiNet hela vägen till Högsta domstolen och förlorade.

De förslag som lagts fram i regeringens diskussionsunderlag skulle försöka ångra High Court dom som iiNet inte tillåta sina användares upphovsrättsintrång genom att inte vidta åtgärder mot kunder som påstås ha delat intrång TV-program och filmer på nätet.

Village Roadshow, har donerat, nära AU $ 4.000.000 till både arbets- och liberala partier sedan 1998.

Hur man inte att kontrollera ett dataintrång (och varför vissa verkligen vill att du ska få “pwned”)

Re-thinking säkerhets grunderna: Hur man gå bortom FUD

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän