Virtualisering förenklar återställning för försäkringsmäklare Myron Steves samtidigt leverera effektivitet och smidighet vinster för

Lyssna på podcasten. Hitta det på iTunes. Läs en fullständig utskrift eller ladda ner en kopia. Igen VMware.

SAP Runs VMware tillhandahållande virtuella maskiner för att stödja komplexa kurser, Fallstudie: Hur SEGA Europe använder VMware att standardisera molnmiljö för globalt distribuerade Spelutveckling, Tysklands största resebyrå Startar en virtuell resa för att få Branch Office det under kontroll, virtualiserade skrivbord Spur användning av “ge dig egen enhet” i skolor, låta Always-On tillgång till utbildning resurser, från VMworld, Kosmetika Giant Revlon utnyttjar kraften i privata moln att producera imponerande besparingar och kostnads ​​Undvikande, från VMworld, NYSE Euronext på Hybrid Cloud Vision och strategi Bakom kapitalmarknads Community Platform Vertikal Cloud

W höna orkanen Ike slog Texas 2008, det blev den andra dyraste orkanen någonsin att göra landfall i USA Det var också en tankeställare för Houston-baserade försäkring grossist Myron Steves & amp;. Co, som inte slogs direkt men ändå insåg återvinning IT katastrof (DR) metod var helt otillräcklig.

Stöd några 3000 oberoende försäkringsbolagen i Gulf Coast regionen, med många försäkrade egenskaper i det aktiva orkanområdet, måste Myron Steves har alla IT-resurser upp och tillgängliga, om och när svåra stormar strejk.

Nästa BriefingsDirect diskussion centrerar sedan på hur Myron Steves, en liten till medelstort företag (SMB), utvecklat och genomfört en modern återställning och kontinuitet i verksamheten strategi baserad på en hög grad av server och klienter virtualisering.

Läs om hur Tim Moudry, biträdande chef för IT, och William Chambers, IT Operations Manager, både på Myron Steves, gjort ett djärvt val att gå i huvudsak 100 procent server virtualiserade i 90 dagar. Som sedan lagt grunden till en snabbare, billigare och mer robust DR kapacitet. Det bidrog också till dem att förbättra sin desktop-virtualisering leverans, en annan viktig aspekt för att upprätthålla konstant tillgänglighet ingen mater vad.

Diskussionen modereras av Dana Gardner, chefsanalytiker på Interarbor Solutions. [Upplysningar: VMware är en sponsor av BriefingsDirect podcasts.]

Här är några utdrag

M Oudry: När orkanen Ike kom, vi använder en annan DR supportbolag, och de gav oss möjligheter att återställa våra data. De gjorde också våra säkerhetskopior.

Vi gick till denna plats för att återställa system, och vi hade svårt att återhämta sig något. Vi testade det, och det var verkligen besvärligt. Vi försökte få servrar igång. Vi stannade där för att återvinna en hel dag och fick aldrig ens ett datacenter återhämtat sig.

Så William och jag pratade och tänkte att det har kommit att bli ett bättre sätt. Det är när vi började testa en hel del av andra virtualiseringsprogram. Vi kom till VMware, och det var bara så lätt att installera.

Vi gjorde ett förslag till vår exekutivkommitté, och det var en lätt sälja. Vi gjorde hela projektet för priset av ett år av vårt gamla DR-system, G ardner. William, vad var dina bästa oro förändring?

C Hambers: Våra favorit oro var bara undvika vad som hände under Ike. I byggnaden vi är i Houston, var vi utan ström i ungefär en vecka. Så det var den främsta orsaken till virtualisering.

Nummer två var bara mängden hårdvara. Någon faktiskt kallade oss och sade, “Kan du ta dessa servrar någon annanstans och koppla in dem och få dem att köra?” Vårt svar var nej.

Det var ledningen i virtualisering. Om vi ​​ville ha allt att vara rörlig så var vi tvungna att gå med en annan väg.

Datacenter, IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system, Cloud, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, datacenter, Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst, datacenter, Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

Sedan, när du kommer in virtualisering, tror att du, “Ja, okej, detta kommer att göra oss mobil, och vi kommer att kunna återhämta sig någon annanstans snabbare”, men då du börjar se andra funktioner som du kan använda som skulle gynna vad du gör på mindre fysisk storlek. Det är bara rörlighet själva uppgifterna, om du har lagring på plats som kommer att göra det åt dig. Återhämtningstider skars ner till ingenting,. Enklare att hantera

T här var enkel säkerhetskopiering, allt som du behöver göra på en daglig underhållsschema. Det gjorde precis allt enklare att hantera, snabbare att hantera, och så vidare, G ardner. Och så för dig som en SMB med 200 anställda, vilka krav var inblandade? Du uppenbarligen inte har obegränsade resurser och du inte har en enorm IT-personal.

C Hambers: Det är förmodligen vad någon annan IT-butik vill. De vill ha stabilitet, upptid, hanterbarhet och flexibilitet. Det är vad alla IT butik vill, men vi är en liten butik. Så vi var tvungna att göra det med mindre resurser än vissa av de större Exxons och sånt.

M Oudry: Och det kan inte kosta en arm och ben heller. Vi är en försäkringsmäklare. Vi är inte en bärare. Vi är mellan bärarna och agenter. Med vårt folk att vara på telefonen, är upp-tid viktigt, eftersom de är på telefonen citera hela tiden. Det innebär att om vi inte kan svara på våra telefoner, är försäkringsagent ner på gatan kommer att gå plocka upp telefonen, och de kommer att få verksamheten någon annanstans.

Dessutom har vi fordringar. Vi behandlar inte alla krav, men vi gör vissa krav, främst för våra grejer som är på kusten. Efter en orkan, det är då folk kommer att vilja det.

Vi måste vara upp hela tiden. När en katastrof inträffar, kommer de att säga, “Jag behöver få min politik” och sedan de kommer att vilja gå till vår hemsida för att ladda ner denna politik, och vi måste vara upp.

G ardner: Varför gick du 100 procent virtualiserade på så kort tid?

SAN-lagring

C Hambers: Vi gjorde det eftersom vi har fått program som körs på våra servrar, saker som kreditvärderingsapplikationer, e-post, våra kärnapplikationer. För ett tag sedan, separerade vi datamängder från den fysiska servern själv. Så datavolymen lagras på ett Storage Area Network (SAN) som vi får genom en iSCSI.

Som gjorde det så lätt för oss att göra en fysisk-till-virtuell (P2V) konverteringen på den fysiska servern. Sedan på kvällarna under vår underhållsperiod, stängde vi att fysisk server ner och tog upp den virtuella ansluten till SAN en, och vi var bra. Det är hur vi fick igenom det så snabbt.

M Oudry: William flyttade vi till VMware först, och sedan när vi såg hur VMware fungerat så bra, vi försökte ut VMware View och det var bara en no-brainer, på grund av de frågor som vi hade tidigare med Citrix och på grund av det sätt Citrix fungerar. En session påverkar alla andra. Det är där VMware lyser, eftersom alla är på deras oberoende session.

G ardner: Var är dina datacenter, flytta till colos?

M Oudry: Just nu är det Houston och San Antonio, men vi flyttar all vår utrustning till colos, och vi kommer att vara i Phoenix och Houston.

G ardner: Så det är även ytterligare ett lager av skydd, bredare geografisk spridning, och bara minska risken i allmänhet. Låt oss ta en stund och titta på vad du har gjort och se på lite mer i detalj vad det har blivit för dig. Avkastning på sysselsatt kapital (ROI), har du någon mening att ha gått igenom detta, vad du gör nu som kanske täckte kostnaderna för att göra det i första hand?

M Oudry: Vi tillbringade omkring $ 350.000 per år i vårt förflutna DR lösning. Vi gjorde inte förnya det, och VMware DR betalat sig under året.

Vi arbetar med automation. Vi får mindre av ett fotavtryck för våra medarbetare. Du kan bara inte anställa så många.

Och vi inte köper utrustning som vi brukade. Vi hade 70 servrar och fyra rack. Komprimeras den ner till ett rack. Hur många blad som vi kör, William?

C Hambers: Vi kör 12 knivar, och per år underhållskostnaderna på varje server som vi hade jämfört med vad vi har nu är 10 procent nu vad det var.

G ardner: Jag märker att du är också en Microsoft butik. Har du tittar på deras virtualisering eller DR? Hur kommer det sig att du inte gå med Microsoft?

C Hambers: Vi tittade på en av sina produkter först. Vi har använt Virtual PC och Virtual Server produkter. När du börjar titta på och utvärdera deras, det är lite svårare inställning. Det går bra, men på den tiden, jag tror det var 2008, hade de inte något liknande vCenter Site Recovery Manager (SRM) som jag kunde hitta. Det var lite långsammare. Runt produkten precis var inte lika bra som VMware produkten var.

M Oudry: Jag minns när William läsa in den. Jag tror att han tillbringade troligen omkring 30 dagar laddar Microsoft och han fick ett par maskiner som körs på den. Det var förmodligen ungefär två eller tre maskiner på varje värd. Jag tänkte, “Man, är detta ganska cool.” Men sedan hämtade han den fria versionen av VMware och försökte samma sak på det. Vi fick upp i två eller tre dagar, C Hambers:? Jag tror det var tre dagar att få värden laddade och sedan center alla produkter, och då det var stor; M Oudry. Sedan sade han att det var lite dyrare, men då vi vägde ut hela kostnaden för all hårdvara som vi skulle behöva spendera med Microsoft. Han lastade VMware och han satte cirka 10 virtuella datorer på en värd,. Ökad prestanda

Jag t kördes stor. Det var häftigt. Jag kunde inte tro att vi kunde få så mycket prestanda från en maskin. Man skulle kunna tro att köra 10 servrar, skulle du få den mest prestanda. Jag kunde inte tro att de 10 servrar kör lika fort på en server som de gjorde på 10.

C Hambers: Det var en annan viktig fördel. Fotavtryck av ESXi var något mindre än en Microsoft.

M Oudry: Det brukade minnet så mycket mer effektivt.

G ardner: Du nämnde vSphere, vCenter Site Recovery Manager, och Visa. Är det allt? Är du upp till de senaste versionerna av de? Vad vill du verkligen har på plats och igång?

C Hambers: Vi har både i produktion just nu, vCenter 4,1 och vCenter 5.0. Vi migrerar 4,1-5,0. Istället för att göra den traditionella uppgradering på plats, vi har det inrättats för att ta ett par datorer ur produktionsmiljön, bygga dem nytt från början, och sedan bara migrera VM till det i servermiljön.

Det är samma sak med Visa miljön. Vi har tillräckligt med värdar så att vi kan ta ett par ut, bygga den nya miljön, och sedan bara börja migrera användare till det.

Det hände mycket snabbare än vi trodde. När vi gjorde några av omvandlingarna av de fysiska servrar som vi hade, och det gick så snabbt att det bara hände på det sättet. Vi var i förtid på våra tidsramar och framåt på alla våra budgetnummer. När vi fick allt i vår fysiska produktionsmiljö virtualiserade, då vi kunde börja bygga nya virtuella servrar för att ersätta de som vi hade omvandlats, bara för bättre prestanda.

utan avbrott

W e kunde göra det utan avbrott, och det var en av de bättre saker som hände. Vi kunde omvandla en fysisk server under dagen, medan människor fortfarande använder det, eller skapa den VM för det. Sedan, på kvällen, tog vi den fysiska ner och tog den virtuella upp, och de aldrig visste det.

G ardner: Vad sägs om några andra mått av framgång?

Kopiera mallen

M Oudry: Nya servrar är ingenting. William har en mall. Han kopierar bara den och döper om det.

C Hambers: Utplaceringen av nya är 20 minuter. Sedan har vi våra utvecklings människor som kommer ner och säga, “Jag behöver en server precis som produktionsservern att göra några tester innan vi går att i produktion.” Det tar 10 minuter. Allt jag behöver göra är att klona att produktionsserver och ställa upp för dem att använda för utveckling. Det är så snabbt och enkelt att de kan få jobbet gjort mycket snabbare.

M Oudry: Hellre än att ladda Windows-skivan och behöva ladda en server och få allt lappade ihop.

C Hambers: Det ger dig en liknande miljö. Förr i tiden, där de testade på en testserver du byggt, det är inte exakt samma som produktionsservern. De kunde ha buggar som de inte ens visste om ännu, och att bara skär ner på utvecklingstiden bara en hel del.

G ardner: Alla råd för folk som tittar på samma typ av riktning, högre virtualisering, få fördelarna med DR: s resultat och sedan kanske ha mer av den smidighet och flexibilitet? Vad skulle du har lärt sig i efterhand att du kan dela med några andra människor?

C Hambers: Om du ska använda virtualisering, sedan komma in och börja använda det på en liten bas. Bara för att göra ett proof of concept, kontrollera prestanda, göra allt due diligence som du behöver, och komma in i den. Det kommer verkligen att löna sig i slutändan, M Oudry. Ha en förändring styrsystem som övervakar vad du ändra. När vi först gick dit, var William testa den virtuella, och jag kunde inte tro, som jag sade tidigare, hur snabbt det är. Vi har människor som är på telefonerna. De citerar försäkring. De måste ha hastighet. Om det tvekar, och att kunden på telefonen tar längre tid att ge vårt folk informationen och vårt folk har svårt att citera det, kommer vi att förlora verksamheten.

När William sätta några av dessa paket över till VM programvara, och det var inte bara köra så fort, men det körs snabbare på VM än det var på en hård box. Jag kunde inte tro det. Jag kunde inte tro hur snabbt det var c Hambers. Och det var en annan sak som vi såg. Vi har fått en hel del människor som arbetar hemma nu, bara på grund av Visa miljö och sånt. Jag tror att vi har typ av försummat våra inre människor, eftersom de skulle hellre arbeta i en vy miljö, eftersom det är så mycket snabbare än att sitta på en lokal dator.

backbone hastighet

M Oudry: När någon arbetar hemma, är de med blixtens hastighet. En trappa upp finns en spökstad nu, eftersom alla vill arbeta hemifrån. Det är en del av vår DR också. Modellen är: “Vi har en katastrof här. Du går arbeta hemifrån.” Det innebär att vi inte behöver sätta människor i kontor som helst, och med Voice over IP, det är som deras call-center. De kallar bara hemifrån.

C Hambers: De kan arbeta från olika enheter nu också. Jag vet att vi har bärbara datorer där ute, iPads, olika typer av mobila enheter, och det är allt säkert.

Lyssna på podcasten. Hitta det på iTunes. Läs en fullständig utskrift eller ladda ner en kopia. Igen VMware.

Du kanske också är intresserad av

IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst

Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar