VMware bug förorsakar världsomspännande störningar

Uppdatera vid 08:35 PT på onsdag: Eftersom webbplatsen Storbritannien publicerade den här artikeln har en patch för felet lagts till VMwares webbplats.

Säkerhet, Så att inte kontrollera ett dataintrång (och varför vissa verkligen vill att du ska få “pwned”), säkerhet, nytänkande säkerhets grunderna: Hur man gå bortom FUD, Innovation, M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, säkerhet;? FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska gov’t tjänstemän

VMware virtuella maskiner på alla värdar med företagets senaste hypervisor, ESX 3.5 uppdatering 2, i företag konfigurationer har funnit att det inte kommer att slå på efter att ha stängts av.

Den hypervisor vägrar att starta när dagen är den 12 augusti med kunder över hela världen upptäcka problemet som midnatt passerades i sina tidszoner,. En brist i VMware licensiering koden är ansvarig, enligt Martin Niemar, gruppchef för virtual- infrastruktur marknadsföring på VMware.

Vi hade ett problem med 3.5 Update 2. Det är faktiskt ett licenssystem problem “, sade Niemar.” För närvarande vad vi vet är att licensiering förhindrar nya virtuella maskiner från uppstart efter stopp, och det förhindrar virtuell vinkade – flytta en virtuell maskin från en värd till en annan.

Niemar sade VMware inte har en patch men det arbetar på en är en “högsta prioritet.”

Kunderna ska inte stoppa virtuella maskiner. Håll virtuella maskiner som går tills vi släpper en patch “Niemar hade sagt.” Du kan också flytta klockan bakåt på servern.

Vissa organisationer kan inte vända server klockor tillbaka för rättsliga eller tekniska skäl. Niemar sade att om kunderna måste vända maskiner av, och kan inte vända klockor tillbaka, finns det för närvarande ingen lösning. (Redaktionens anmärkning: En patch finns nu på VMwares webbplats.)

Niemar kunde inte engagera sig i en tidslinje för en lapp, inte heller kunde han kommentera forum hävdar att fixa först kommer att finnas tillgängliga för kunderna som en fullständig ominstallation från ISO eller TAR bilder, med en patch för installerad kod kommer senare.

Vi förstår felet “, sade han.

VMware först fick kännedom om problemet när Asien-Stillahavsområdet kunder började komma på nätet augusti 12. Tekniska frågor har diskuterats på VMware samhällen blogg.

VMware teknik har isolerat orsaken till problemet och kommer att utfärda de olika uppgraderingsmedium, inklusive ESX 3.5 uppdatering 2 ISO, ESXi 3.5 Update 2 ISO, ESX 3.5 uppdatering 2 uppgradering TAR och ZIP-filer vid middagstid, PST, den 13 augusti, “en affisch skrev.” Dessa kommer att vara tillgängliga från sidan: http://www.vmware.com/download/vi. Fram till dess VMware avråder att uppgradera till ESX / ESXi 3.5 Update 2. Uppdatera patch buntar kommer att släppas separat, senare i veckan.

Vid skrivande stund webbplatsen Storbritannien kunde inte bekräfta den här kommentaren.

Hur man inte att kontrollera ett dataintrång (och varför vissa verkligen vill att du ska få “pwned”)

Re-thinking säkerhets grunderna: Hur man gå bortom FUD

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän