VMware patch parti åtgärdar 20 säkerhetsluckor

Virtualiseringsprogram specialist VMware har levererat ett parti “kritiska” säkerhetsuppdateringar för att täcka gapande hål i ett brett spektrum av sin server och arbetsstationsprodukter.

Säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer, säkerhet, Pentagon kritiseras för cyber -emergency svar av regeringen vakthund

En rådgivande från VMware visar totalt 20 olika sårbarheter som påverkar alla versioner av VMware ESX Server, VMware Server, VMware Workstation, VMware ACE och VMware Player.

Företaget varnade för att angripare kan utnyttja dessa fel för att starta exekvering av kod eller överbelastningsattacker. I vissa scenarier, ett framgångsrikt utnyttja skulle tillåta en angripare att fly från en gäst-system i en VM eller stänga processer på värden.

[Se: VMware köper faststäl]

Secunia priser plåstret parti som “måttligt kritisk” men utfärdade en separat varning för VMware ESX Server fråga som bär en “mycket kritisk” rating

Detta fixar några sårbarheter som kan utnyttjas av illvilliga, lokala användare att kringgå vissa säkerhetsbegränsningar, utföra vissa åtgärder med eskalerade privilegier, eller att orsaka en DoS (Denial of Service), från angripare att kringgå vissa säkerhetsbegränsningar, och skadliga människor att orsaka en DoS (Denial of service) eller äventyra ett sårbart systemet.

Hämta platser för produkt patchar finns i VMware rådgivande.

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund