VMware ser “enorm” Q2 APAC tillväxt

SINGAPORE – virtualiseringslösningar leverantör VMware har bevittnat “enorm tillväxt” i Asien-Stillahavsområdet och Japan och planerar att anställa fler människor att klara av den ökade kundefterfrågan, enligt företagets verkställande.

SMB, Video: 3 tips för att anställa Millennials, Enterprise Software, den största hemligheten i social: Brand samhällen finns överallt, stora datamängder, de smutsigaste lilla hemlighet om stora uppgifter: Jobb, Robotics, bygga en smartare robot med djup lärande och nya algoritmer

Andrew Dutton, senior vice president och general manager för VMware Asia-Pacific och Japan, berättade webbplats Asien i en intervju på onsdagen att bolaget såg regionens bokningar företag växa 81 procent jämfört med samma kvartal föregående år. Jämförelsevis, den globala tillväxttakten för kvartalet uppgick till 48 procent, konstaterade han.

Gräva djupare i siffrorna Asien-Stillahavsområdet, konstaterade han att “varje land operation i regionen registreras betydande andra kvartalet tillväxt”. Till exempel, Australien och Nya Zeeland såg 71 procent tillväxt, medan Japan och Kina slog 97 procent och 94 procent tillväxt, respektive.

Bolagets pressmeddelande uppgav också att VMwares globala intäkter nådde US $ 674.000.000, vilket är en ökning med 48 procent jämfört med andra kvartalet 2009. Men företaget inte avslöja Asien-Stillahavsområdet bidrag till den totala intäkter.

När det gäller varför regionen har upplevt en sådan hög tillväxt, Dutton tillskrivas de positiva resultaten för bolagets vSphere virtualiseringsplattform.

Vi är det enda företaget i världen som tillåter företag att virtualisera sina datacenter och skapa ett privat moln, utrusta försäljare med [nödvändiga verktyg och färdigheter] för att skapa en offentlig moln utrymme och ge verktyg och plattform för våra kunder att funktion i en hybrid molnmiljö “, säger han utarbetade.

Enligt pressmeddelandet, VMwares regionala kundbas, som uppgick till över 7000 i juni 2009, såg en vandring på 55 procent till mer än 15.000 i juni i år. Dess regionala ekosystem av partners, som omfattar företag som Cisco, Intel och IBM, har också ökat till över 4000 uppgav frisläppandet.

Av den ökade efterfrågan i regionen, påpekade verkställande ut två branschvertikaler – “myndigheter och försvar” – som sticker ut för deras ökade antagandet av virtualisering programvara och tjänster.

Dutton sade att med hjälp av virtualisering för att minska antalet arbetsbelastningar på dessa myndigheters datacenter kommer att minska mängden av kraft som behövs för att driva datacenter, vilket i sin tur kommer att minska sina koldioxidutsläpp.

Som regeringar nu betoning på att minska sina koldioxidutsläpp, tror vi att efterfrågan på våra lösningar kommer att fortsätta att hålla hög “, sade han.

Dessutom kommer dessa organ inte längre behöver spendera en stor del av sin budget på att lägga till sina datacenter kapacitet regelbundet, och detta kommer att bidra till att minska kostnaderna för infrastrukturen, tillade verkställande.

Inom försvarssektorn, Dutton sade skälen är “liknande” som statliga myndigheter. Han påpekade att i inställningar såsom “krigsfartyg och ubåtar”, som står inför med utrymme och energi begränsningar, ger virtualisering lösningen för att minska ström och utrymme som behövs för att köra de nödvändiga IT-program ombord, såsom “slaget kommandot scenarier”.

Den verkställande pekas också Kina och Japan som två länder som företaget hade “stora investeringar” i under de senaste 18 månaderna.

När frågade vidare, sade han att Japan, till exempel, är det “näst största ekonomin i världen” och företaget hoppas att ge den nödvändiga IT-stöd och resurser för att hålla fart på ekonomin i snabb takt.

Att leverera på detta stöd, avslöjade Dutton att VMware hade varit att investera i lokalbefolkningen genom att bygga fler anläggningar för att ge jobb och utbildning som kommer att bidra till en pool av skickliga arbetare för att upprätthålla tillväxten.

Dessutom hade företaget fokuserat på sina “lokalisering” insatser som inkluderar att skapa japanska webbplatser, marknadsföringsmaterial och andra material för att bättre nå landets publiken, tillade han.

Japan och Kina är inte de enda mottagarna av VMwares expanderande verksamhet i regionen. Dutton berättade webbplatsen Asien som bolaget har planer på att öka sin personal räknas i Asean stater som “Malaysia, Thailand, Indonesien och Singapore”.

Jag har just gett godkännande för att anställa mer personal och vi planerar att lägga 70 procent till 100 procent fler anställda i ASEAN-regionen “, sade han.

Företaget har idag ca 1400 anställda, inklusive forskning och utveckling personal på dess regionala löner, tillade han.

hemsidan Asiens systersajt, webbplatsen hade tidigare rapporterat att VMware höjde sin prognos för 2010 på grund av företag uppfriskande sin IT-infrastruktur.

Företaget prognostiserade att tredje kvartalet intäkter skulle vara “platt” och i intervallet US $ 680.000.000 till US $ 705.000.000, medan hela året intäkter projektion skulle vara mellan US $ 2,72 miljarder US $ 2,8 miljarder kronor.

Video: 3 tips för att anställa Millennials

Den största hemligheten i social: Brand samhällen finns överallt

Den smutsigaste lilla hemlighet om stora uppgifter: Jobb

Att bygga en smartare robot med djup lärande och nya algoritmer