Vodafone bulor 4G investering inför brittiska lansering i “sensommaren”

Vodafone upping sin investering i sin brittiska nästa generations 4G LTE-nätverk med 50 procent mer än en lansering senare i år.

Smartphones, USA: s regering: Sluta använda Samsung Galaxy Note 7 just nu, Apple, Mycket prisvärt: Best Buy säljer ursprungliga Apple Watch för bara $ 189, Apple, dessa iPhone och iPad kommer alla att bli föråldrade den 13 september, Mobility, T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod

Den Londonbaserade mobilnätet jätte – med varumärken som spänner över Storbritannien, bredare Europa och Australien – sade på måndagen [PDF] att det kommer upp sina investeringar med 50 procent till mer än £ 900 miljoner ($ 1,38 miljarder USD), eller miljoner £ 2.5 (3,8 $) per dag, tills det startar.

Företaget har redan spenderat omkring 800 £ miljoner ($ 1,2 miljarder) i en auktion av trådlösa spektrumet i februari för att bjuda sina konkurrenter så att den kan klättra upp så mycket utrymme som det kan för att lansera en rad snabbare nätverk som kommer att öka sin övergripande översta raden.

För konsumenterna är det ytterligare ett viktigt steg mot ankomsten av vår ultrasnabb 4G tjänsten senare i år “, säger Vodafone UK vd Guy Laurence i anmärkningar.” Vi investerar i vital nationell infrastruktur som kan bidra till att spela en viktig roll för att stödja tillväxt i ekonomin i stort.

En tidigare tidslinje hänga 4G LTE-nätverk tillgänglighet för “senare i år”, men företaget har nu sagt att det kommer att lansera tjänsten genom “sensommaren” – vilket betyder med ungefär september för våra vänner på södra halvklotet.

Även tester av Vodafone 4G-nät idag visar den står långt över Telstra och Optus just nu, att företaget sätter det genom sina steg se till att den kan hålla få supersnabba hastigheter när kunderna får sin chans att gå i juni.

Prissättning har ännu inte meddelats, men det kommer sannolikt att vara i nivå med eller något mindre än dess främsta rival, EE, som lanserades i slutet av förra året.

Vodafone redan doppade fötterna i 4G LTE poolen genom att lansera sitt 4G LTE tjänst i Spanien i slutet av maj, i sju städer i hela landet, att slå alla andra nät till stansen.

Det hoppades att nästa generations nätverk i landet kommer att bidra till Spaniens krisdrabbade ekonomi genom att se så mycket som 12 miljarder € (£ 10,2 miljarder, $ 15.7bn) injiceras i sina kassakistor.

Samtidigt har Vodafone redan gjort framsteg att få 4G LTE i Australien, vår Sydney byrå rapporterade, om än lite senare än sina konkurrenter Telstra och Optus. Cisco kommer att ge växel bakom Cell Networks Evolved Packet kärna, och sa att det kommer att bidra till Vodafone för att förenkla kapacitet och hantera trafik proaktivt.

Vodafone väntas lansera sitt 4G LTE-nät i Australien, som körs på 1800MHz frekvensband och ger hastigheter på upp till 150Mbps, senare, denna månad.

USA: s regering: Sluta använda Samsung Galaxy Note 7 just nu

Mycket prisvärt: Best Buy säljer ursprungliga Apple Watch för bara $ 189

Dessa iPhones och iPads kommer alla att bli föråldrade den 13 september

T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod