Volym, hastighet, och variation: Att förstå de tre V: s av stora datamängder

Vi utövare av teknikens område har en tendens att använda specialiserade jargong. Det är inte ovanligt. De flesta gillen, prästerskap, och yrken har haft sin egen stil av kommunikation, antingen för att underlätta eller att skapa en känsla av exklusivitet. Inom teknik, tenderar vi också att fästa mycket enkla slagord till mycket komplexa ämnen, och sedan förvänta sig att resten av världen att gå med på resan.

Mer om stora datamängder

Socialt företagande, Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform, stora datamängder, är detta en ålder av Big OLAP,? Big Data Analytics, DataRobot syftar till att automatisera lågt hängande frukt uppgifter vetenskap, stora datamängder, MapR grundare John Schroeder steg ner, COO för att ersätta

Data-gruvteknik kastas in i rampljuset tack vare berättelsen om 11,5 miljoner filer.

Ta till exempel, taggen team av “moln” och “big data.” Termen “molnet” kom eftersom vi systemingenjörer som används för att rita nätverksdiagram av lokala nätverk. Mellan LAN, skulle vi dra en molnliknande virrvarr tänkt att referera till, ganska mycket, “den odefinierade saker i mellan.” Naturligtvis blev Internet den ultimata odefinierade saker i mellan, och molnet blev The Cloud.

Till mamma och pappa och Janice i redovisning, “The Cloud” den plats där du lagrar dina foton och andra saker. Många människor vet inte riktigt att “molnet” är en förkortning, och verkligheten i molnet är tillväxten av nästan ofattbart stora datacenter som håller stora mängder information.

Big uppgifter är en annan av dessa stenografi ord, men detta är något som Janice i redovisning och Jack i marknadsföring och Bob på tavlan verkligen behöver förstå. Inte bara kan stora uppgifter besvara stora frågor och öppna nya dörrar som öppnar möjligheter är dina konkurrenter använder stora uppgifter för sin egen konkurrensfördel.

Det är naturligtvis, väcker frågan: vad är big data? Svaret, som de flesta i tech, beror på ditt perspektiv. Här är ett bra sätt att tänka på det. Big data är data som är för stor för traditionell datahantering att hantera. Stor, naturligtvis, är också subjektivt. Det är därför vi ska beskriva det enligt tre vektorer: volym, hastighet, och sort – de tre Vs.

Volym är V mest förknippas med stora data, eftersom, ja, kan volymen vara stor. Vad vi pratar om här är datamängder som når nästan obegripliga proportioner.

Facebook, till exempel, lagrar fotografier. Uttalandet börjar inte att boggle sinnet tills du börjar inse att Facebook har fler användare än Kina har människor. Var och en av dessa användare har lagrat en hel del fotografier. Facebook lagrar ungefär 250 miljarder bilder.

Kan du föreställa dig? Allvarligt. Varsågod. Försök att svepa huvudet runt 250 miljarder bilder.

Så, i en värld av stora uppgifter, när vi börjar prata om volym, vi pratar om vansinnigt stora mängder data. När vi går framåt, kommer vi att ha mer och mer stora samlingar. Till exempel som vi lägger anslutna sensorer för att i stort sett allt, kommer alla att telemetridata lägga upp.

Eller, överväga vår nya värld av anslutna appar. Alla bär en smartphone. Låt oss titta på ett enkelt exempel, en att göra-lista app. Fler och fler leverantörer hanterar app data i molnet, så att användarna kan komma åt sina att göra-listor över enheter. Eftersom många program använder en freemium modell, där en gratis version används som lock för en premiumversion, SaaS-baserad app leverantörer tenderar att ha en hel del data att lagra.

Todoist, till exempel (att-göra-chef Jag använder) har ungefär 10 miljoner aktiva installationer, enligt Android Play. Det är inte att räkna alla installationer på webben och iOS. Var och en av dessa användare har listor över poster – och alla dessa data behöver lagras. Todoist är verkligen inte Facebook skala, men de fortfarande lagra betydligt mer data än nästan alla program gjorde även ett decennium sedan.

Sedan har vi naturligtvis, det finns alla de interna samlingar företaget av data, som sträcker sig från energiindustrin till sjukvård till den nationella säkerheten. Alla dessa industrier genererar och fånga stora mängder data.

Det är volymen vektor.

Kom ihåg vår Facebook exempel? 250 miljarder bilder kan verka som en hel del. Men om du vill dig blåst, anser att detta: Facebook-användare ladda upp mer än 900 miljoner bilder per dag. En dag. Så att 250 miljarder nummer från förra året kommer att verka som en droppe i havet i ett par månader.

Velocity är ett mått på hur snabbt data kommer in. Facebook har att hantera en tsunami av fotografier varje dag. Det måste inta allt, bearbeta den, lämna in den, och på något sätt, senare kunna hämta den.

Här är ett annat exempel. Låt oss säga att du kör en presidentvalskampanj och du vill veta hur folk “ute” känner om din kandidat just nu. Hur skulle du göra det? Ett sätt skulle vara att licensiera några Twitter data från Gnip (nyligen förvärvats av Twitter) för att greppa en ständig ström av tweets, och underkasta dem känsla analys.

Medan stora data har förvandlats till mer av en marknadsföringsterm än en teknik, har det fortfarande en enorm outnyttjad potential. Men, har en stor fråga att lösas först.

Att foder av Twitter data ofta kallas “brandslang” eftersom så mycket data (i form av tweets) produceras, det känns som att vara på verksamheten slutet av en brandslang.

Här är en annan hastighet exempel: paket analys för cyber. Internet skickar en stor mängd information över hela världen varje sekund. För ett företag IT-team, en del av den översvämning måste färdas genom brandväggar i ett företagsnätverk.

Tyvärr, på grund av ökningen av cyberattacker, IT-brott, och cyberespionage, illavarslande nyttolaster kan döljas i att flödet av data som passerar genom brandväggen. För att förhindra kompromiss har att flödet av data som ska undersökas och analyseras med avseende på anomalier, beteendemönster som är röda flaggor. Detta blir svårare eftersom mer och mer data skyddas med hjälp av kryptering. På samma gång är skurkarna dölja sina malware nyttolaster i krypterade paket.

Eller ta sensordata. Ju mer sakernas Internet tar fart, desto mer anslutna givare kommer att vara ute i världen, överföra små bitar av data med en nästan konstant hastighet. Eftersom antalet enheter ökar, så ökar flödet.

Att flödet av data är hastighetsvektorn.

Du kanske har märkt att jag har talat om fotografier, sensordata, tweets, krypterade paket, och så vidare. Var och en av dessa är mycket olika varandra. Dessa data är inte de gamla rader och kolumner och databas går av våra förfäder. Det är väldigt annorlunda från program till program, och mycket av det är ostrukturerade. Det betyder att det inte lätt passar in i fält på ett kalkylblad eller ett databasprogram.

Ta till exempel, e-postmeddelanden. En juridisk upptäckt process kan kräva siktning genom tusentals till miljontals e-postmeddelanden i en samling. Inte en enda av dessa meddelanden kommer att vara precis som en annan. Var och en kommer att bestå av en avsändarens e-postadress, en destination, plus en tidsstämpel. Varje meddelande kommer att ha människo skriven text och eventuellt bilagor.

Foton och videoklipp och ljudinspelningar och e-postmeddelanden och dokument och böcker och presentationer och tweets och EKG-remsor är alla uppgifter, men de är i allmänhet ostrukturerad, och otroligt varierande.

Alla dessa data mångfald utgör olika vektor big data.

Det skulle ta ett bibliotek med böcker att beskriva alla de olika metoder som stora uppgifter utövare använder för att behandla tre Vs. För nu, dock bör din stora takeaway vara så här: när du börjar prata om data i termer som går utöver grundläggande hinkar, när du börjar prata om episka mängder, galen flöde, och ett brett sortiment, du pratar om stora uppgifter.

En sista tanke: det finns nu sätt att sålla bland allt som galenskap och plocka insikter som kan användas till att lösa problem, kräsna mönster och identifiera möjligheter. Denna process kallas analys, och det är därför, när du hör big data diskuteras ofta hör du termen analys tillämpas i samma mening.

De tre Vs beskriver de data som ska analyseras. Analytics är processen att utvinna värde ur dessa data. Tagna tillsammans, finns det potential för fantastiska insikt eller oroande förbiseende. Precis som alla andra stormakt kommer stort data med mycket lovande och stort ansvar.

Förresten, jag göra fler uppdateringar på Twitter och Facebook än någonsin tidigare. Var noga med att följa mig på Twitter på @DavidGewirtz och på Facebook på Facebook.com/DavidGewirtz.

Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform

Är detta en ålder av Big OLAP?

DataRobot syftar till att automatisera lågt hängande frukt uppgifter vetenskap

MapR grundare John Schroeder steg ner, COO för att ersätta

Volym

Hastighet

Mängd

Hantera tre Vs