Watchdog: Samsungs Kina fabriken sysselsätter barnarbete

En kinesisk fabrik som monterar produkter för Samsung Electronics har anställa minderåriga arbetstagare, vilket bryter mot kinesiska arbetslagar, enligt China Labor Watch.

SMB, Video: 3 tips för att anställa Millennials, Enterprise Software, den största hemligheten i social: Brand samhällen finns överallt, stora datamängder, de smutsigaste lilla hemlighet om stora uppgifter: Jobb, Robotics, bygga en smartare robot med djup lärande och nya algoritmer

I ett uttalande tisdag, släppte vakthund resultaten av sin undersökning av Huizhou-baserade fabrik HEG Electronics. Under utredningen, Kina Labor Watch hittade sju arbetare som var under 16 år och trodde att flera av dessa minderåriga arbetare anställs i andra avdelningar.

HEG Electronics bygger produkter som mobiltelefoner, DVD, stereoutrustning och MP3-spelare Samsung, enligt rapporten, och tillade att Motorola och LG är också kunder hos leverantören.

I rapporten konstateras att den anställning studentarbetare ökar under sommar och vinter semester och kan nå upp till 80 procent av den totala arbetskraften i fabriken. Den vanliga andelen minderåriga arbetstagare är 60 procent på regelbundna tider.

Barnarbetare arbetar under samma villkor som vuxna men betalades endast 70 procent av lönen, tillade den.

Kina Labor Watch anställning av barnarbetare kan bero på HEG: s slack intern kontroll genom att inte kontrollera ID för eleverna de anställda. Vissa skolor har också leverera elev arbetare till fabriken och gav dem falska ID, tillade den.

I ett uttalande till webbplatsen Asien, Samsung förnekat anklagelserna: “Samsung Electronics har genomfört två separata inspektioner på plats på HEG arbetsförhållanden i år men fick inga oegentligheter på dessa tillfällen tanke på rapporten, kommer vi att göra en annan fältstudie på. snart som möjligt för att säkerställa att våra tidigare inspektioner har baserats på fullständig information och att vidta lämpliga åtgärder för att rätta till eventuella problem som kan ytan. ”

Kina Labor Watch har publicerat andra rapporter såsom undersökningar av brott mot arbetsrättigheter efter, Apples leverantörer.

Video: 3 tips för att anställa Millennials

Den största hemligheten i social: Brand samhällen finns överallt

Den smutsigaste lilla hemlighet om stora uppgifter: Jobb

Att bygga en smartare robot med djup lärande och nya algoritmer