Webcast debatter SMB marknadsföring på nätet prioriteringar

En viss dag, jag får åtminstone en PR-planen för ett nytt digitalt, mobilt eller sociala medier marknadsföring teknik eller plattform som verkar övertygande, nyskapande eller helt genomförbar.

SMB, GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP, SMB, Video: 3 ovärderliga tips från kända tech entreprenörer, SMB, Video: 3 tips för att anställa Millennials, Enterprise Software, Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: betala för att spela

Bara några dagar sedan, till exempel, talade jag med Ben Jabbawy, VD för Boston-baserade riks, en webbplats som automatiserar kampanjer som kan köras antingen på din egen webbplats eller deras Facebook-sida. Detta är en variant på den dagliga erbjudanden koncept som använder analyser som tyder på kampanjer som har arbetat för företag som ditt eget, utan att tvinga företaget att underskrida sina priser. (En stor kritik av dagliga erbjudanden modellen.)

Privy har testat sitt koncept och planerar en offentlig lansering i slutet av mars. Ett exempel på hur ett litet företag kan använda plattformen kommer från Pure Hair Design, en frisersalong i Boston som används invigt tala potentiella nya kunder utan helt skred sina priser. Använda dass, ägarna kunde anpassa en befordran (i stället för att fastna med de generiska termer av många stora namn plattformar). Meddelandet skickades ut på e-post, via Facebook och Twitter, och med på företagets hemsida. Två veckor senare hade rent Hair Design utvecklat 14 livskraftiga nya kund ledare, och det hade tjänat $ 560 från kampanjen, som tog minuter att skapa.

Det finns gott om innovation sker i digital marknadsföring utrymme, och jag kan bara föreställa sig dilemma småföretagare i bedömningen av alla dessa alternativ. För första gången, kostnadseffektiva marknadsföringsalternativ inom sitt räckhåll. Men som representerar det bästa sättet för din unika affärsmodell eller företag?

Jag kommer att diskutera idéer för hur små företag kan organisera sin marknadsföring på nätet prioriteringar senare denna vecka med webbplatsen redaktions Josh Gingold på en direktsänd webbsändning, “The Top 10 Online Marketing Tips för småföretag.”

Låt oss vara tydliga, vi kommer inte att rekommendera specifika plattformar du ska använda – även om vi pratar om som du kanske vill överväga längs vägen. Vår avsikt är att hjälpa små företag att få ett bättre grepp om vilka plattformar eller alternativ kan vara det lämpligaste. Eftersom fokusering och uthållighet är nyckeln till en framgångsrik marknadsföringsstrategi.

Registrera dig nu för live-event timslånga torsdagen 23 februari vid 16:00 Östra. Om den tiden är inte lämpligt, se till att kolla tillbaka för arkiverade diskussion några dagar efter händelsen.

GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP

Video: 3 ovärderliga tips från kända tech entreprenörer

Video: 3 tips för att anställa Millennials

Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela