Western Digital köper Skyera, ögon solid state lagring distributioner

Western Digital köp av Skyera ger ytterligare ett bevis att lagrings jättarna alltmer jagar datacenter dollar när de flyttar till molnarkitekturer och solid state-enheter.

Lagring, NetApp lanserar mid-tier system för uppgifts sjöar, samarbetar med Zaloni, Cloud, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, datacenter, Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinera, lagring, Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip

Företaget och dess HGST Enterprise Storage division, sade på måndagen att den genomgått en kontanterbjudandet för Skyera, som utvecklar fasta system state lagring för datacenter. Villkor för affären har inte offentliggjorts. Om affären låter bekant som beror SanDisk gjorde en liknande drag när det förvärvade Fusion-io.

Western Digital sade att Skyera kommer nötkött upp HGST s solid-state lagring produktportfölj. Western Digital köpte sin väg in i företaget lagring spel med HGST, som brukade vara Hitachi enhet.

När det gäller motiven bakom affären, Western Digital sade Skyera kommer att “bredda omfattningen av innovation” och gör det möjligt att fånga mer datacenter utgifter. Förutom molnet är analys och stora uppgifter arbetsbelastning driver också solid state lagring distributioner. Skyera kommer också att ge talang för att HGST.

Western Digitals HGST är en av de stora hundarna i företag lagring tillsammans med artister som EMC, IBM, NetApp och andra. Men övergången till solid-state lagring har öppnat dörren till uppkomlingar som rent Lagring och traditionellt konsument leverantörer som SanDisk, som rör sig upp lagringsstacken.

NetApp lanserar mid-tier system för uppgifts sjöar, samarbetar med Zaloni

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip