Wikipedia används för att sprida skadlig kod

Posten för MSBlast mask i den tyska versionen av den populära encyklopedi ändrades till att omfatta falsk information om en ny version av Lovesan / MSBlast mask, med länkar till en förmodad fix, enligt Sophos. Korrigeringen var faktiskt en bit av skadlig kod, sade leverantören av antivirusprogrammet i ett tillkännagivande fredag.

Säkerhet, Så att inte kontrollera ett dataintrång (och varför vissa verkligen vill att du ska få “pwned”), säkerhet, nytänkande säkerhets grunderna: Hur man gå bortom FUD, Innovation, M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, säkerhet;? FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska gov’t tjänstemän

Det är inte klart hur länge vandaliserade sidan var levande, men redaktörerna för Wikipedia.de agerade snabbt för att ta bort länkar när de upptäcktes.

Men eftersom Wikipedia arkiv gamla versioner av artiklar, hackare fortfarande kunna skicka länkar till arkiverade inlägg via en massa-post e-post. Den här e-post påstods vara från Wikipedia, och riktade tyska användare till bedrägliga Lovesan / MSBlast inträde. Eftersom e-postmeddelanden som är kopplade till en legitim webbplats, kunde de kringgå vissa antispam lösningar, Sophos rapporterade på fredagen.

Den goda nyheten är att myndigheterna på Wikipedia snabbt identifieras och redigerat artikeln på sin webbplats, “Graham Cluley, senior teknikkonsult på Sophos, sade i ett uttalande.” Men tyvärr, en version av sidan kvar i arkivet, så hackare att skicka ut spam och fortsätta att leda besökare till den skadliga koden.

Wikipedia bekräftade att det nu permanent har raderat alla versioner av sidan, enligt tysk nyhetssajt Heise Online.

Tom Espiner av webbplatsen Storbritannien rapporterade från London.

Hur man inte att kontrollera ett dataintrång (och varför vissa verkligen vill att du ska få “pwned”)

Re-thinking säkerhets grunderna: Hur man gå bortom FUD

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän