Windows och Office får fyra viktiga uppdateringar för Patch tisdag

Om du använder Windows och Office, vara beredd för en annan rekordskörd av uppdateringar denna månad. På en helt korrigerad Windows 8.1 PC, jag räknade bara 12 Viktiga uppdateringar för Windows (inklusive Removal Tool av skadlig programvara) och ytterligare 9 uppdateringar för Office 2010. För Windows 7, är lite längre, med totalt motsvarande Patch tisdag lista 12 uppdateringar för Windows.

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Den goda nyheten är att denna månad samling av säkerhetsbulletiner omfattar endast fyra rankade kritisk. Balansen är fyra säkerhetsfrågor rankade Viktigt, med den vanliga aning av mystiska prestanda och tillförlitlighet uppdateringar vars dokumentation har ännu inte publicerats.

Först ut är en kumulativ säkerhetsuppdatering för Internet Explorer (3038314) (MS15-032). Den här uppdateringen åtgärdar 10 separata sårbarheter och har fått betyget kritisk för varje version av Internet Explorer på skrivbordet versioner av Windows och Viktigt för IE på servrar (där standardkonfigurationen gör bedrifter svårare).

Windows 10, Microsoft Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lanseringen, Windows 10, Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen, Mobility, Google vederlägger Microsofts Edge batteri påståenden: Chrome på Surface varar längre, Cloud, Azure, Office 365: Microsofts två nya molnområden tackla uppgifter integritetsfrågor

MS15-033 blockerar en “användning efter fri” sårbarhet som kan leda till exploatering fjärr kod när du öppnar en “särskilt utformad” (dvs, booby-fångade) Office-dokument. Det är klassificerat Kritiskt för Word 2007 och Word 2010 men Viktigt för Office 2013. Microsoft säger att det är “medveten om begränsade attacker som försöker utnyttja denna sårbarhet” i naturen.

Intressant nog är bulletinen också gäller för Office på Mac, med Office 201l och den nya Outlook för Mac för Office 365 på listan över drabbade programvara.

MS15-034 åtgärdar ett problem i HTTP.sys. Det gäller för alla som stöds versioner av Windows 7, Windows Server 2008 R2, Windows 8, Windows Server 2012, Windows 8.1 och Windows Server 2012 R2

Den slutliga kritiska säkerhetsuppdateringen MS15-035 behövs inte på system som kör Windows 8.1 eller Windows Server 2012 och senare, men är tillämplig på Windows Vista och Windows 7 samt Windows Server 2003, Windows Server 2008 och Windows Server 2008 R2. Det patchar en sårbarhet som möjliggör fjärrkörning av kod när en användare luras att klicka på en skadlig Enhanced Metafile (EMF) bildfil.

Även rå antal uppdateringar kan låta hög, innebär det en stor droppe från förra månaden, när vissa PC-användare såg 50 eller fler uppdateringar på Patch tisdag.

Office Update är värt att tillämpa omedelbart. De med en försiktig hållning till uppdateringar kanske vill vänta några dagar för att se om någon av denna månad skörd orsaka problem.

Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering

Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen

? Google vederlägger Microsofts Edge batteri påståenden: Chrome på Surface varar längre

Azure, Office 365: Microsofts två nya molnområden tackla uppgifter integritetsfrågor