Wipro VD stakar ut en framtid för IT-tjänster företag

Det finns en intervju med Wipro VD TK Kurien med alla vanliga saker om företag i omvandling, traumat att åstadkomma förändring, och andra sådana saker. Men inbäddade i det finns tre observationer som ger oss en inblick i en ny värld för programtjänster företag.

SMB, Video: 3 tips för att anställa Millennials, Enterprise Software, den största hemligheten i social: Brand samhällen finns överallt, stora datamängder, de smutsigaste lilla hemlighet om stora uppgifter: Jobb, Robotics, bygga en smartare robot med djup lärande och nya algoritmer

1. “Vi kan besluta att skapa en separat struktur för att hantera som en tjänst utanför vår nuvarande verksamhet. Samtidigt som vi säljer till samma kundbas och gå efter ny kundbas, som en tjänst kommer att bli en viktig komponent för oss.”

Cloud är naturligtvis den nya höft ord rullar av tungor alla, även om de var resistenta mot det först. För IT-tjänster företag, är den stora frågan om det finns en köttig roll där för dem som företag börjar migrera till molnet. Dessa företag med kritiska befintliga system som behöver få transporteras till molnet behöver IT-tjänster företag att konstruera en integrerad lösning. Men vad händer när, inom några år, dessa företag behöver inte någon hand innehav och kan utnyttja smuts billig, off-the-shelf produkter?

How do you tävla i den här världen om företagen kan dra HR, arbetsflöde, eller lagringslösningar från nätet för en bråkdel av vad det skulle kosta om de skulle söka en företagslösning i stället?

“Ju mer utmanande aspekterna innebär övergår till en marknads- och produktdriven affärsmodell, där IT-tjänster företagen har ingen erfarenhet eller marginell erfarenhet i bästa fall”, säger Alok Shende, grundare och regissören och chefsanalytiker, Ascentius Consulting, i detta Mint artikeln .

2. “Vi kommer att satsa mycket mer på den främre änden av verksamheten.”

Vad Kurien talar om höjdpunkter annan stor förändring i strategin för indiska IT-tjänster företag – att anställa fler och fler människor på plats (lokalt) i stället för sjöfarten människor från Indien att arbeta med projekt.

Nyligen Wipro CFO Suresh Senapaty sade också: “Om det händer måste vi betala, vi har inget annat val än att gå framåt, vi ser mer på lokal hyra på plats och beroende mindre på visum Medan majoriteten av arbetet kan vara.. gjort offshore, oavsett arbete som behöver göras på klientens sida kan göras av lokalbefolkningen, och vi kommer inte att titta på deputation. ”

Detta utan tvekan är nedfallet från den “stora visum misslyckande” av de tidigare åren utöver de vanliga klagomålen från “stulna” jobb på grund av outsourcing. Den största offer för detta var Infosys, när amerikanska myndigheter började undersöka huruvida företaget har åtagit sig “bedrägeri” med korttidsvisum för att få arbetare in i landet i stället för att ansöka om långfristiga de som medförde en mer utdragen process. Medan förneka och ifrågasätta dessa påståenden, beslöt Infosys att betala $ 35.000.000 som en uppgörelse, klargör att det inte fanns några åtal eller domar mot bolaget.

Naturligtvis är Wipro inte den enda tittar på plats hyra i dessa tuffare klimat. Tata Consultancy Service (TCS) är också planerar att göra det, tillkännager ett ökande av dess 1500-medlem arbetskraften i USA till 2000. Nästan alla andra IT-företag planerar liknande ökar när plats hyra kan bara visa sig vara mer kostnadseffektiv när du lägger upp förlikningar och kostnader för visum, samt resor och boende.

3. “Automation är en realitet, och vi kommer att hitta mycket mer av det hända.”

Ingen överraskning här. IT-tjänster företag redan standardiserad mycket som rösten BPO verksamheten har varit (eller i en annan kategori, som PC-verksamhet har). Det enda sättet att överleva är automation, vilket sänker personalkostnaderna och kanske minskar också den mänskliga faktorn. För en uppfattning om var detta leds – minns när bilarna var helt monteras av mänskliga händer? Inte jag heller.

Video: 3 tips för att anställa Millennials

Den största hemligheten i social: Brand samhällen finns överallt

Den smutsigaste lilla hemlighet om stora uppgifter: Jobb

Att bygga en smartare robot med djup lärande och nya algoritmer