Yahoo meddelar Alibaba andel försäljning

Yahoo har enats om att låta Alibaba köpa tillbaka 20 procent av sina aktier för cirka US $ 7,1 miljarder dollar.

SMB, Video: 3 tips för att anställa Millennials, Enterprise Software, den största hemligheten i social: Brand samhällen finns överallt, stora datamängder, de smutsigaste lilla hemlighet om stora uppgifter: Jobb, Robotics, bygga en smartare robot med djup lärande och nya algoritmer

I ett uttalande som släpptes på måndagen, uppgav Yahoo att båda företagen har inlett en “iscensatt och omfattande värderealisering plan” för Yahoos andel i Alibaba, markerar avveckling av en sjuårig partnerskap. Det första steget till denna plan skulle fylla 20 procent försäljning för 6,3 miljarder US $ i kontanter och upp till US $ 800 miljoner nyemitterade Alibaba preferensaktier.

Yahoo kan därefter tjäna pengar sin kvarvarande andel i den kinesiska e-handelsföretag i etapper, uppgav det. Till exempel, vid tidpunkten för en börsintroduktion av Alibaba, företaget kommer att krävas antingen att återköpa en fjärdedel av Yahoos nuvarande insats vid IPO pris, eller låta Yahoo att sälja dessa aktier i börsintroduktionen.

Efter notering, har USA webbföretaget rättigheter och rättigheter till marknadsföring stöd från Alibaba att kunna avyttra sina återstående aktier i tider av Yahoos väljer registrerings.

“Dagens avtal ger tydlighet för våra aktieägare på en väsentlig del av Yahoos värde och bekräftar betydelsen av vår relation med Alibaba,” sade Ross Levinsohn, tillförordnad VD för Yahoo, i ett uttalande.

Förutom aktier transaktionen har båda företagen också överens om att ändra sina befintliga teknologi och immateriella rättigheter licensavtal. Dessa inkluderar Yahoo beviljar Alibaba en övergångs tillstånd att fortsätta sin verksamhet Yahoo Kina under sitt varumärke för upp till fyra år, medan restriktioner på Yahoo: s förmåga att investera i andra Kina projekt kommer att avslutas. Det kinesiska företaget kommer att göra en initial royaltybetalning av US $ 550.000.000 till Yahoo, och fortsatta utbetalningar under den tid som en licenstagare.

Alibaba kommer också licensiera vissa patent till dess amerikanska motsvarighet, tillade uttalandet.

Video: 3 tips för att anställa Millennials

Den största hemligheten i social: Brand samhällen finns överallt

Den smutsigaste lilla hemlighet om stora uppgifter: Jobb

Att bygga en smartare robot med djup lärande och nya algoritmer